Få hul igennem til nye sider af dig selv

På Efterskolernes Aften 10. januar 18-21 slår Midtjysk Efterskole virtuelt hul i muren, så man kan kigge lige ind i skolens svømmehal.

Efterskolen i Ejstrupholm har fået lavet en megabanner, som fylder hele facaden ud mod vejen. Banneret er lavet, så det ser ud som om, man kigger lige ind i skolens svømmehal, og det kæmpestore billede bliver afsløret op til Efterskolernes Aften, hvor der er åbent hus.

- Vi vil gerne sende et signal om, at vores efterskole er en åben skole, som bryder mure mellem mennesker ned gennem dialog. Med hinanden og med omgivelserne, siger forstander Bo Thorup.

Efterskolernes Aften 10. januar er en aften, hvor der bliver mulighed for at se alle skolens linjer i fuld udfoldelse. Noget af det særlige ved Midtjysk Efterskole er, at alle skal prøve alle seks linjer. Først, når du har prøvet vandsport, musik, idræt, kunst, friluftsliv og teater i et par uger, skal du vælge din linje for resten af skoleåret.

Vores erfaring er, at rigtig mange vælger noget helt andet, end det de egentlig troede, de ville vælge.

- Vi synes jo, at det er en kvalitet, at vores elever ikke bliver så fastlåste, at de kun tror, at livet for dem er idræt, musik, vandsport, teater, friluftsliv eller kunst. Hos os skal man have lov til at finde nye sider af sig selv, fortæller forstander Bo Thorup.

- Jeg er sikker på, at én af grundene til, at vores elever kaster sig ud i nye udfordringer er, at det lykkes for os at skabe trygge rammer i hverdagen. Når man ved, at man ikke behøver være verdensmester i det hele, tør man også give den gas over hele spektret. Og så finder man måske ud af, at man kan være god til flere ting, siger han.

Hul igennem til en langt fra kedelig 9. klasse

En ny undersøgelse viser, at mange skolelever i 7.-8. klasse keder sig gennem deres skolegang. Det sker ikke på Midtjysk Efterskole.

- Vi oplever gang på gang elever, som tager tigerspring i deres sociale kompetencer på efterskolen. Derved udvikler de også deres appetit på det faglige, og det at de går sammen med nogle lidt ældre elever fra 10. klasse, giver dem lyst og interesse for at blive bedre fagligt, siger viceforstander Helle Nørregaard.

- De unge bruger jo også hinanden. Man skal ikke undervurdere kammeratskabseffekten, altså det at de spørger hinanden til råds i både faglige og sociale spørgsmål.

Hun tilføjer, at den måde undervisningen på Midtjysk er lagt til rette på, ofte også giver eleverne mere blod på tanden.

- Eksempelvis siger 90 pct. af 9. klasseseleverne, at de får mere ud af vores koncentrerede undervisning i fysik, end de fik i Folkeskolen.

Hul igennem

Der er bogstaveligt talt hul igennem til Midtjysk Efterskole på Efterskolernes Aften 11. januar 2017 kl. 18-21.

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.