Mere Midtjysk på Efterskolernes Aften

På Efterskolernes Aften onsdag 9. januar 2019 18-21 får du mere Midtjysk på Midtjysk Efterskole. Der er åbent hus og mere af alt det, Midtjysk Efterskole står for.

'Mere Midtjysk' er temaet i kampagnen for Efterskolernes Aften. På Midtjysk får du mere fællesskab. Mere dannelse. Mere vejledning. Mere omsorg. Mere dialog. Mere af alt det, der gør Midtjysk til noget særligt.

Mere er også temaet i en række nye videoer, som nu ligger på Youtube. Med et glimt i øjet og et spil med ord og billeder får du en oplevelse af Midtjysk Efterskole på få sekunder.

Rundvisning, foredrag og samtaler

Efterskolernes Aften 9. januar er en aften, hvor der bliver mulighed for at se alle skolens linjer i fuld udfoldelse. Eleverne på linjerne har gjort sig umage for at give dig det bedste indtryk af, hvad der sker på linjen, og de svarer gerne på spørgsmål fra dig.

Flere gange i løbet af aftenen er der oplæg, hvor forstander Bo fortæller om skolen assisteret af et par tidligere elever, som forhindrer ham i at smøre alt for tykt på. De er sandhedsvidner, og med til at understrege, at på Midtjysk foregår alt i dialog med hinanden.

I spisesalen er der dækket op med kaffe og kage, og lærere og administrativt personale står klar til at hjælpe dig med at træffe dit valg af efterskole. Der er mulighed for at få en længere samtale med en lærer, og stille spørgsmål om alle de praktiske ting. Og så kan du selvfølgelig sikrer dig en plads ved at udfylde en indmeldelsesblanket.

Prøv alle linjer

Noget af det særlige ved Midtjysk Efterskole er, at alle skal prøve alle seks linjer. Først, når du har prøvet vandsport, musik, idræt, kunst, friluftsliv og teater i et par uger, skal du vælge din linje for resten af skoleåret.

Vores erfaring er, at rigtig mange vælger noget helt andet, end det de egentlig troede, de ville vælge.

- Vi synes jo, at det er en kvalitet, at vores elever ikke bliver så fastlåste, at de kun tror, at livet for dem er idræt, musik, vandsport, teater, friluftsliv eller kunst. Hos os skal man have lov til at finde nye sider af sig selv, fortæller forstander Bo Thorup.

- Jeg er sikker på, at én af grundene til, at vores elever kaster sig ud i nye udfordringer er, at det lykkes for os at skabe trygge rammer i hverdagen. Når man ved, at man ikke behøver være verdensmester i det hele, tør man også give den gas over hele spektret. Og så finder man måske ud af, at man kan være god til flere ting, siger han.

Mere 9. klasse

En undersøgelse viser, at mange skolelever i 7.-8. klasse keder sig gennem deres skolegang. Det sker ikke på Midtjysk Efterskole.

- Vi oplever gang på gang elever, som tager tigerspring i deres sociale kompetencer på efterskolen. Derved udvikler de også deres appetit på det faglige, og det at de går sammen med nogle lidt ældre elever fra 10. klasse, giver dem lyst og interesse for at blive bedre fagligt, siger viceforstander Helle Nørregaard.

- De unge bruger jo også hinanden. Man skal ikke undervurdere kammeratskabseffekten, altså det at de spørger hinanden til råds i både faglige og sociale spørgsmål.

Hun tilføjer, at den måde undervisningen på Midtjysk er lagt til rette på, ofte også giver eleverne mere blod på tanden.

- Eksempelvis siger 90 pct. af 9. klasseseleverne, at de får mere ud af vores koncentrerede undervisning i fysik, end de fik i Folkeskolen.

Mere begejstring (1)

Mere begejstring. Mere vejledning. Mere skæg. Midtjysk har fået fremstillet en ny serie Go Cards til kampagnen for Efterskolernes Aften.

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.