Forældreunivers

Fællesskabet først

Midtjysk er en efterskole, hvor der skal være plads til alle. Derfor tæller fællesskabet nogle gange mere, end hensynet til den enkelte. Det var én af pointerne for nye forældre på 'Nye elevers aften' på Midtjysk.

Læs mere

 

Forældre på efterskole

Håndklæde, tjek. Tandbørste, tjek. Det er nemt at følge pakkelisten, når man skal afsted på efterskole. Men mange får ikke talt om det, der kan være svært, når den unge flytter hjemmefra for en tid. Det var ét af temaerne på 'Nye elevers aften', hvor forældre til 140 nye elever var samlet. Forældrene var kommet på skolebænken, og de fik også lektier for.

Læs mere

 

Giv slip!

Det tager tid at ændre livsbane, og der er ingen nemme fix, hvis det bliver svært. At zappe er i hvert fald ikke én af dem, og det var et af temaerne på 'Nye elever aften', hvor nye forældre blev klædt på til det kommende år.

Læs mere

Angsten flytter med

15-20 pct. af alle unge mistrives af én eller anden årsag. Midtjysk Efterskole har en elevflok, som afspejler samfundet, og får helt naturligt også sin andel af unge, som har brug for hjælp til at gennemføre et efterskoleår. Derfor ruster skolen personalet til at spotte og arbejde med udfordrede unge.

Læs mere

 

Velkommen til 'det lille farvel'

Når dit barn skal starte på Midtjysk, starter også en ny fase i dit og dit barns liv. 'Det lille farvel' kalder psykolog Maria Lægsgaard den tid, I nu går i møde. Og det kan være en god idé at forberede sig på den, siger hun.

Læs mere

 

Det perfekte er det nye normale

Unge af i dag møder mange udfordringer. De er født ind i en præstationskultur, hvor man får at vide, at man kan alt, bare man vil det nok. Men risikoen for at man begynder at bebrejde sig selv, hvis man oplever ikke at slå til, ligger lige for.

Læs mere

 

Valget er truffet - eller er det?

Undersøgelser viser, at det er de unge selv, der vælger at komme på efterskole. Men hvor konsekvent er valget? Det var et af de spørgsmål, forældre kom til at diskutere på 'Nye elevers aften'.

Læs mere

 

Bekymringerne stod i kø

Hvad nu hvis? Bekymringerne stod i kø for Jakobs pige, da hun skulle starte på Midtjysk. Det fortalte han åbent og ærligt de nye forældre om på 'Nye elevers aften'.

Læs mere

Vi bor på Dialogens Vej

Vi er stolte af vores vejnavn: Dialogens Vej. Den er ofte lang og besværlig, der kan være bump på den og nogle gange ender den endda blindt. Men vi insisterer på at følge den så langt, som muligt.

Læs mere

Malik bed tænderne sammen

Malik glædede sig til at starte på Midtjysk. Men han var også skræmt, for han vidste, at det ville blive svært. Og det blev det.

Læs mere

Downloadcenter for forældre

Her har vi samlet en række dokumenter og formularer, som du som forælder kan få brug for. Dokumenterne ligge som PDF.

Årskalender

A-Z guide til Midtjysk 

Invitation til første skoledag 

Bekræftelse af elevoplysninger