32535829217_1db192dc83_z.jpg

Det perfekte er det nye normale

Unge af i dag møder mange udfordringer. De er født ind i en præstationskultur, hvor man får at vide, at man kan alt, bare man vil det nok. Men risikoen for at man begynder at bebrejde sig selv, hvis man oplever ikke at slå til, ligger lige for. Det sagde forstander Bo Thorup blandt andet til de forsamlede forældre.

- Hvis man har alle muligheder, og ikke får succes, må det jo være ens egen skyld, sagde han.

Som forældre kan det værre svært ikke at hoppe på den vogn.

- Vi forlanger ikke, at vores barn kommer hjem med et 12-tal, men hvis hun kommer med et 10-tal, vil vi spørge, hvordan hun kunne have gjort det anderledes. Sådan sagde en mor til mig, at det rammer jo det hele ind. g hvem har ikke postet deres børns ekstraordinære præstationer på Facebook (og glemt at poste de mindre ekstraordinære), spurgte han.

- Det perfekte er blevet det normale, og det er i det farvand, de unge skal navigere, sagde han.

Han pegede på, at forældre har flere muligheder for at hjælpe de unge med det.

- Forældre har en vigtig opgave med at hjælpe deres unge med at bruge energi på aktiviteter både i og udenfor skolen, som ikke nødvendigvis giver gode karakterer. De skal lave noget, som udvikler og giver glæde på andre måder, sagde han.

Og tilføjede, at forældre, lærere og andre rollemodeller skal turde vise, at vi også kan fejle. Vi skal flytte fokus fra, at børn skal være dygtige.

- Hvis de har det godt, skal de nok også blive dygtige, sagde han.

Og så opfordrede han forældrene til at se udsendelsen FOMO, Stå af ræset  (Fear Of Mising Out) på DR. Der var hjemmearbejde til forældrene.

Læs også fra aftenen:

Fællesskabet først
Giv slip!
Valget er truffet - eller?
Bekymringerne stod i kø

32535829217_1db192dc83_z.jpg

Det perfekte er blevet det nye normale. Man vi skal også tale om vores fejl.

Midtjysk Efterskole, Rundvisning

Tag med Mariane og Magnus rundt på skolen, og se den med deres øjne.