46754321704_9851307310_z.jpg

Fællesskabet først

Midtjysk er en efterskole, hvor der skal være plads til alle. Derfor tæller fællesskabet nogle gange mere, end hensynet til den enkelte. Det var én af pointerne for nye forældre på 'Nye elevers aften' på Midtjysk.

- Vi vil gøre alt for at skabe de bedste rammer for jeres barns personlige og faglige udvikling, men det er umuligt for os at leve op til alle individuelle forventinger.

Sådan tegnede viceforstander Helle Nørregaard banen op for en snak om fællesskab og den enkeltes rolle i det.

- Det er det enkelte menneskes udvikling i fællesskabet, der tæller. Så når vi taler med jeres barn, holder vi altid fællesskabet spejl op.

Det betyder for eksempel, at individuelle hensyn ofte må vige for hensynet til fællesskabet.

- Den højt besungne dialog må primært foregå mellem den unge og os. Sådan må det være, når I har valgt at sende jeres barn på Midtjysk, sagde hun.

Hun tilføjede, at det er skolens erfaring, at den unge oplever den største frigørelse og personlige udvikling, hvis han eller hun kommer i mål med egne beslutninger.

- De får flere brikker til et bedre selvværd, sagde hun og sluttede:

- Vi ved, at mange unge skal lære at være i fællesskaber, og at prioritere fællesskabet før sig selv. De udvikles af at se sig selv i samspil med andre. Men vi ved også, at de skal have hjælp til det, og det er det primære i vores arbejde, sagde hun.

Læs også:

Giv slip!
Valget er truffet - eller?
Bekymringerne stod i kø
Det perfekte er det nye normale

46754321704_9851307310_z.jpg

Nogle gange må individuelle hensyn vige for fællesskabet.

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.