Forældre i ny rolle

Vi betræder nyt land, siger vores statsminister. Men vi er ikke på månen, tilføjer Midtjysk Efterskole. Dagligdagen er ved at finde sin form under de nye betingelser, og det stiller nye krav til elever og forældre.

Som forældre, skal man være opmærksom på, at unge kan være aktive, selv om det ikke ser sådan ud. De sidder faktisk og arbejder.

- Almindeligvis beder vi jo forældre om at overlade ansvaret for de unges skolegang til skolen. Men i den nuværende situation kan det ikke undgås, at forældre får en anden rolle, siger viceforstander Helle.

Hun tilføjer, at der foregår undervisning alle hverdage fra klokken 09:00. Og at det vil være en god idé at hjælpe den unge med at få struktur på hverdagen. Op om morgenen, gerne en tur i den friske luft, toilette og så videre, så man er klar til undervisningen.

Lad dem være i fred

Og så skal forældre lade den unge være i fred, når der er undervisning eller møde på nettet.

- I tænker måske, hvad sker der egentlig på den computere, når de sidder der under et tæppe? Lad dem være i fred, når de har undervisning. Motiver dem til at følge med og snak med dem bagefter, siger Helle.

- Vi prøver at lave efterskole på afstand, men vi er afhængige af forældrenes støtte i aktiviteterne.

De samme regler gælder

Der gælder de samme regler for undervisning via nettet, som der gælder for den fysiske undervisning på skolen. Det betyder, og at eleverne har pligt til at møde ind til undervisningen kl. 09:00. De skal deltage aktivt, og de skal aflevere opgaver til deadline.

Hvis eleven ikke deltager, samler faglæreren op med kopi til kontaktlærer og forældre.

- Når faglæreren ikke kan følge den enkelte elevs gøren og laden så tæt, kræver det, at eleven er opsøgende og tager fat i sin faglærer med spørgsmål og kommentarer.

_C0P9984.jpg

Elever kan godt være aktive deltagere i undervisning på nettet, selv om det måske ikke ser sådan ud. (Arkivfoto)

Hvordan er det at have et barn på Midtjysk

Forældre til elever på Midtjysk kommer også på arbejde. Hør, hvad en række forældre har oplevet.