46754451234_96f7b02b3c_z.jpg

Forældre på efterskole

Håndklæde, tjek. Tandbørste, tjek. Det er nemt at følge pakkelisten, når man skal afsted på efterskole. Men mange får ikke talt om det, der kan være svært, når den unge flytter hjemmefra for en tid. Det var ét af temaerne på 'Nye elevers aften', hvor forældre til 140 nye elever var samlet. Forældrene var kommet på skolebænken, og de fik også lektier for.

- Der er noget, der er jeres arbejde. Og der er noget, der er vores. Jeres arbejde er blandt andet at få adskillelsen fra jeres barn til at fungere, sagde viceforstander Helle Nørregaard.

Hun pegede på, at løsrivelse er nødvendigt for den unges arbejde med at blive selvstændige individer.

- Sådan havde vi det også med vores forældre. Der var bare ikke lige en telefon eller en computer i nærheden, sagde hun.

I dag er der rigtig mange muligheder for at kommunikere, og det er ikke nødvendigvis godt for løsrivelsen. Forældre kan for eksempel blive bekymrede over en kort sms, hvor sammenhængen og baggrunden ikke kommer med.

- I skal som forældre arbejde med at hjælpe og beskytte jeres barn, og samtidig lade ham eller hende udforske sig selv i det nye efterskoleliv, sagde hun.

Læs også:

Fællesskabet først
Giv slip!
Valget er truffet - eller?
Bekymringerne stod i kø
Det perfekte er det nye normale

46754453464_a52173b3de_z.jpg

Der var kø hele vejen ned langs 'Dialogens Vej' på nye elevers aften.

Hvordan er det at have et barn på Midtjysk

Forældre til elever på Midtjysk kommer også på arbejde. Hør, hvad en række forældre har oplevet.