Forlænget lukning

Efterskolerne kommer ikke til at åbne op efter påske. De skal holde lukket frem til 10. maj.

Det var et af statsminister Mette Frederiksens (S) budskaber på et pressemøde i Statsministeriet mandag aften.

"I unge, der går 6. til 10. klasse, I skal stadig gå i skole hjemmefra, det kommer også til at gælde for efterskolerne og frie fagskoler," lød det fra statsministeren, som oplyste, at de yngste skoleelever samt vuggestue- og børnehavebørn til gengæld er nogle af dem, der kan se frem til at komme først tilbage til deres institutioner, når regeringen efter påske begynder en gradvis genåbning af Danmark.

Afgangsprøver aflyst
På pressemødet oplyste Mette Frederiksen også, at sommerens afgangsprøver er aflyst. Til gengæld skal eleverne have overført deres årskarakterer.

”Der bliver desværre ingen eksaminer i år. Jeg godt, det for mange er en trist besked, for rigtig mange unge ønsker sig en almindelig afslutning på skoleåret – og i øvrigt på en lang skoletid," sagde Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen meddelte mandag aften, at efterskoleelever fortsat skal undervises hjemme.