Ingen eksamen - men undervisningen fortsætter

Elever i 9. og 10. klasse skal ikke til afgangseksamen i år. I stedet ophøjes de afsluttende standpunktskarakterer til prøvekarakterer. Det betyder, at alle elever får et fuldt eksamensbevis og kan søge ungdomsuddannelse som normalt.

-Unge, der går 6. til 10. klasse, skal stadig gå i skole hjemmefra, og det kommer også til at gælde for efterskolerne, lød det blandt andet fra statsministeren mandag 6. april og hun tilføjede: at 9. og 10. klasse fortsat skal modtage nødundervisningen i hjemmet.

Børne- og undervisningsministeriet siger det på denne måde:

Eleverne står i en situation, hvor de i en længere periode ikke har fået almindelig undervisning. Det giver dårlige muligheder for både eksamensforberedelse og –afvikling. Dertil kommer, at skolerne har grebet nødundervisningen forskelligt an, og at forskellige grupper af børn har fået forskelligt udbytte af undervisningen.

Der er en risiko for, at særligt børn fra socialt svage familier, tosprogede elever, og børn med særlige behov ikke har fået den nødvendige støtte, og at deres udbytte af undervisningen dermed er lavere end ellers. De risikerer dermed at blive stillet urimeligt dårligt ved afgangsprøven. Det er altså af hensyn til, at eleverne stilles lige – til deres retssikkerhed – at prøverne aflyses.

_C0P4516.jpg

Eleverne skal ikke til eksamen i år. Men undervisningen på Midtjysk fortsætter, og der bliver givet standpunkskarakterer, som bliver overført til afgangsbeviset.