Lys i mørket

Den seneste udmelding fra Regeringen har naturligt nok skabt stærke følelser rundt omkring i efterskolehjemmene. Men det har også sat gang i kreativiteten. Rikke Bøgehøj Jensen, som er mor til Mathilde, skriver blandt andet:

Ovenpå statsministerens udmelding bliver der et behov for at samle de unge mennesker op. De har brug for jer og de andre elever- måske der kan laves nogle arrangerede grupper. Jeg tænker det er vigtigt, at de unge sammen får lejlighed til at få udtrykt deres sorg over, at de ikke må komme tilbage.

Måske kan der skrues op for de sociale aktiviteter fx fælles sang over computeren, kahoot, mere yoga, go'nat runde med kontaktlærer, Walk and talk.

Jeg ved , at I sætter max ind på at give de unge et vældigt socialt boost, når de kommer tilbage. Søskendeweekenden kunne passende erstattes med galla, eller “bryllup” som der er set frem til.

Vi er alle nødt til at have noget have noget at se frem til, og der tænker jeg I kan gøre en kæmpe forskel, ved at fortælle de unge hvad der gøres, for at få mest ud af dette skønne efterskoleår.

Selvom vi ikke ved, hvornår de unge må komme hjem på skolen, så vil det give lys i en mørk tid, at de sociale aktiviteter i den sidste tid intensiveres, og at de unge får en kalender for, hvad der sker af skønne planlagte sociale aktiviteter, hvis de må komme tilbage efter den 10 maj. Der skal være noget konkret at se frem til - det kan være med til ar gøre det mere udholdeligt at gå igennem den næste måned.

Ang. Jellingefestival er det jo også et kæmpe tab - mange har glædet sig og købt billetter. For at gøre skaden mindre kunne man måske allerede nu planlægge, at denne årgang tager sammen med Midtjysk næste år. Jeg tror det ville være en stor trøst for dem at vide, at de stadig har noget til gode med deres skønne Midtjysk venner og ikke mindst stadig i Midtjysk regi.

Jeg sender dig og alle de dygtige og skønne lærere de bedste tanker. I gør det super godt !

Kæmpe virtuel krammer
Rikke Bøgehøj Jensen

Galla 2019

Galla, hvor eleverne tager deres fineste tøj på og lærer, hvordan man begår sig i selskabslivet efter Emma Gads opskrift, er et årligt tilbagevendene hit blandt eleverne.

Hvordan er det at have et barn på Midtjysk

Forældre til elever på Midtjysk kommer også på arbejde. Hør, hvad en række forældre har oplevet.