Oplevet nærvær

Midtjysk indbyder i den kommende tid til en lang række aktiviteter, som alle sammen skal skabe den oplevelse af nærhed, som for en tid endnu må være erstatningen for det ægte nærvær på skolen.

'Ti minutter - ønsker De at fortsætte?' Sådan lød det, når telefonistinden i telefoniens barndom ville gøre opmærksom på, at det var en lang samtale, man var i gang med. At tale i telefon var en dyr luksus og kun til korte beskeder.

I dag bruger vi samtaler, videokonferencer, Instagram, Facebook, Microsoft Teams og hvad det alt sammen hedder i rå mængder, uden at tænke på prisen.

Vi skal opleve nærhed på afstand

Men målet er det samme, som dengang: At bringe folk i forbindelse med hinanden over store afstande. Eller at skabe det, vi kalder 'oplevet nærhed'.

Oplevet nærhed er det, vi alle arbejder på at skabe, når vi nu ikke kan få den ægte vare. Og meget tyder på, at vi skal videre ad den vej et stykke tid endnu.

Lad os tage nogle af de faste indslag fra en ende af:

Morgenløb med Bo på Teams hver morgen 07:45

Fjernundervisning på forskellige platforme hver formiddag fra 09:00 - 12:30.

Godnatlæsning hver aften 21:30 på Teams. Elever læser godnathistorier på skift.

Tirsdag:
Linjeundervisning 14:00 på Teams

Onsdag:
Kontaktgruppearrangement 14:00 på teams

Torsdag:
Kontaktgruppemøde torsdag 14:00 på Teams

Fredag:
Fredagssamling fredag 14:30. Fredag 3. april boganmeldelse fra Martins have.

Derudover er der planlagt Fortnite, klip et gækkebrev, strikkeklub, Midtjysk Challenge, Counterstrike, MTV Crips med mere. Ofte er det elever, der står for arrangementet.

Arrangementerne fortsætter i påskeugen.

Oplevet nærhed

Telefonistinder holdt øje med, hvor lang tid, en samtale varede. Hvis det var over ti minutter, fik man en advarsel! Heldigvis er det ikke sådan i dag.

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.