Ruth rydder op

....og det gør Jytte også. Og se, hvad de fandt. Bjerge af porcelæn, bestik og klude. En del tallerkner med gammel mad. Jovist, vi kom nok lidt hurtigt ud af døren.

Selv om der ikke er en eneste elev at spotte på gangene, og er der alligevel liv rundt omkring. Enkelte medarbejdere holder hjulene i gang på skolen, mens resten klarer arbejdet hjemmefra.

For Pedel Ralf Svaneklink er det mest fraværet af elever og ad hoc reparationsopgaver, der gør disse dage til noget særligt.

- Når her ikke er nogen elever, er der ikke noget, der går i stykker, siger han med henvisning til håndtag, vandhaner, der drypper og den slags.

Til gengæld er der masser af vedligeholdelsesopgaver. På L-Fløjen skal der skiftes døre ud, og det kræver en del forarbejde, før håndværkerne kan komme til.

Kontoret er blæst

Lene Mortensen, som er køkkenleder, leder i disse dage mere efter opgaver. Når der ikke skal laves mad til 150 mennesker hver dag, bliver der tid til at rydde op og gøre rent.

- Mit kontor er blæst, og der er ryddet op i kælderen. Vi må kun være én i køkkendet ad gangen, så jeg skal også planlægge de andres arbejdstid, så de ikke er der samtidig, siger hun.

Næste opgave bliver at pudse vinduer, og det er heldigvis udendørs, så der kan man godt arbejde to ad gangen.

Tuner skolen

På kontoret har forstander Bo travlt med at holde styr på bekendtgørelser fra officielt hold. Han og viceforstander Helle holder løbende telefonmøder, og møder med lærere og andre.  Han får også tid til at sætte arbejder i gang på skolen. Det er opgaver, som normalt ville vente til sommerferien.

- Vi toptuner skolen til vi skal mødes igen. For eksempel har vi ryddet alle værelser og fløje for affald, vi har fået nyt kæmpe fjernsyn i opholdsrummet og touchskærm i fysiklokalet, siger han.

Også sekretær Marianne og forretningsfører Pia møder ind, mest på skift. De besvarer henvendelser fra omverdenen og planlægger tiden efter lukningen.

Ruth rydder op

Ruth rydder op...og det gør Jytte også. Og se, hvad de fandt rundt om på værelserne.

Lene M.

Køkkenleder Lene Mortensen leder efter opgaver. Men hun er god til at finde dem, for der er altid noget at rydde op i eller gøre rent.