Skolestart version 2

- Det er lang tid siden jeg har oplevet så meget glæde, så mange knus , så euforisk stemning og så mange smil på så kort tid. Det er skønt at have dem tilbage.

Sådan skrev forstander Bo dagen efter genåbningen, som havde lidt karakter af første skoledag. Nu bare med endnu mere energi.

Siden har hverdagen heldigvis indfundet sig. På godt og skidt. Vi mærker energien, glæden og begejstringen. Men også trætheden.

- 'Lejrskolen' er slut, og det arbejde med at skabe relationer, som eleverne forlod før jul, ligger der stadig. Nogle arbejder med forventninger, som ikke er blevet indfriet (måske fordi, de var for høje), nogle har brug for en masse aktiviteter, mens andre har brug for ro og fordybelse. Det er det pædagogiske spændingsfelt, vi befinder os i, siger viceforstander Helle.

At et efterskoleår bevæger sig lidt i bølger, er der ikke noget nyt i. Der er perioder, hvor man svæver på en sky, og perioder, hvor der måske trækker lidt mørkere skyer op. Eleverne har oplevet to skolenedlukninger, og det kan selvfølgelig også give nogle ekstra dønninger i stemningen. Eleverne skal træne den sociale muskel igen, og finde ind i det fællesskab, som måske, måske ikke er det samme som før jul.

Hjem på weekend?

Et emne, som bliver diskuteret på skolen og ude i samfundet er, at mange efterskoleelever trænger til at komme hjem i weekenderne. Er det rimeligt, når én af betingelserne for at genåbne efterskolerne netop var, at eleverne så vidt muligt skal blive på skolen for at begrænse smittespredningen, bliver der spurgt.

- Rimeligt eller ej. Skolen anbefaler, at eleverne bliver på skolen - i tråd med anbefalingerne fra myndigheder og Efterskoleforeningen, og vi bestræber os på at skabe rammer for både ro og gode aktiviteter også i weekenderne.

- Vi har noteret os, at flere og flere ønsker at rejse hjem i weekenderne, og det er ikke en hensigtsmæssig udvikling. Hvis I forældre alligevel vælger at tage jeres unge hjem, er det jeres beslutning, og den respekterer vi selvfølgelig. Men I skal give besked om det senest tirsdag før weekenden. Hvis der er noget omkring jeres unges trivsel, vi kan hjælpe med, er I selvfølgelig velkomne til at kontakte os, slutter hun.

- Elever, som har brug for ro, skal have mulighed for at trække sig, og den mulighed er faktisk til stede. Ikke mindst fordi, eleverne i dag ikke må være på hinandens fløje, siger hun.

Skolestart version 2

- Det er lang tid siden jeg har oplevet så meget glæde, så mange knus , så euforisk stemning og så mange smil på så kort tid. Det er skønt at have eleverne tilbage, siger forstander Bo.

Læs flere gode historier om Midtjysk Efterskole