The-drikkeri løsner op

Mindst én gang om ugen mødes en flok elever til the-selskab. Her kan de vende glæder og sorger ved efterskolelivet. Vega og Daniel er to af de elever, der deltager for at støtte kammerater med udfordringer.

Vega Meyland og Daniel Dam er blandt de elever, der møder op, når der indkaldes til the i kunstkælderen. De gør det, fordi det er hyggeligt, og fordi de kan hjælpe nogle af de kammerater, som har det svært med efterskolelivet - eller livet i det hele taget.

- Jeg syntes, det lød hyggeligt med sådan en the-klub, dels fordi, jeg kunne møde nogle nye mennesker, dels fordi jeg kunne hjælpe de kammerater, som har det lidt svært, fortæller Vega Meyland.

Og Daniel Dam falder ind:

- Vi vil bare gerne lytte, og vise dem, der har det svært, at vi er der for dem, siger han.

Modige the-drikkere

Nogle gange giver de unge også hinanden gode råd. Hvis en kammerat eksempelvis har det lidt svært med at få sig slæbt sig ud af værelset, så kan en the-ven komme og hente én. Men ellers handler mest om at lytte.

- Vi synes, det er modigt af dem, der fortæller om deres udfordringer til helt fremmede mennesker. De åbner op over for os og hinanden, fordi vi stoler på dem, siger Vega og Daniel.

De understreger også, at alt, hvad der bliver talt om til the-selskaberne, bliver i rummet.

- Vi viser respekt for hinanden, og sidder ikke og griner ad hinanden eller går ud og fortæller, det vi har hørt, siger de.

Får noget ud af det

De får begge noget ud af selskaberne, og de er sikre på, at deres kammerater også får det.

- Ellers ville de jo ikke komme igen, siger de.

The-klubben styrer sammenkomsterne via en gruppe på Facebook. Gruppen tæller omkring 25 personer, og som regel er der 12-15 deltagere i selskabet. Nogle gange er der en lærer med til at styre snakken, men for det meste klarer eleverne det selv.

Vega og Daniel

Vega og Daniel går til the-selskab, og holder måske humøret oppe hos en kammerat.

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.