Vi bor på Dialogens Vej

Vi er stolte af vores vejnavn: Dialogens Vej. Den er ofte lang og besværlig, der kan være bump på den og nogle gange ender den endda blindt. Men vi insisterer på at følge den så langt, som muligt.

Det forpligter at bo på Dialogens Vej, selvom navnet et selvbestaltet og mest tænkt som en gimmick. Men som forælder og elev på Midtjysk Efterskole vil du opleve, at dialogen ligger dybt i vores DNA.

- Vi indbyder vores nye elever til at tage samtalen med os, og med samtale mener vi, at begge parter taler og ikke mindst lytter, siger forstander Bo Thorup.

Samtalen starter allerede ved de første kontakter mellem skolen og en familie, som overvejer, om Midtjysk er den rigtige efterskole.

Vi er nysgerrige

- Vi er nysgerrige efter at vide, hvem vi står over for, og vi vil gerne lære både kommende elever og forældre at kende. Vi vil også gerne vide noget om den baggage, den unge kommer med. Så kan vi nemlig bedre være opmærksomme på eventuelle hensyn, der skal tages til den enkelte elev lige fra starten, siger Bo Thorup.

Viceforstander Helle Nørregaard tilføjer, at den unge selvfølgelig skal have en chance for at få en ny start, hvis det er det, der er brug for. Men at det har værdi for både skole og elev at kende elevens forhistorie.

- Vi omgås personfølsomme oplysninger med stort ansvar og er meget omhyggelige med ikke at udbasunere private forhold. Men for vores professionelle arbejde er det en fordel at kende til elevens eventuelle udfordringer i livet, siger hun, som har forældrekontakt som sit arbejdsområde.

Når vejen ender blindt

Nogle tror måske, at Dialogens Vej også betyder, at man på Midtjysk altid kan snakke sig ud af en situation eller forhandle sig til særlige ordninger.

- Vi går langt, og der er altid en samtale. Men nogle gange ender vejen blindt et sted, hvor vi ikke kan se nogen mulighed for at komme videre. For eksempel hvis det ikke lykkes at genoprette tilliden efter brud på skolens grundregler. Så må vi afbryde dialogen, siger Bo Thorup.

Heldigvis er det sjældent at det sker.

- Min opfordring til nye elever og forældre er, at kontakte os, hvis der er noget, der nager. Kontaktlærerene er uddannet i at tage også de alvorlige samtaler, og de har stor erfaring i det, supplerer Helle Nørregaard.

Hvis kontaktlæreren af den ene eller anden grund ikke er tilgængelig, står både forstander og viceforstander klar.

_98X0615.jpg

Som forælder og elev på Midtjysk Efterskole vil du opleve, at dialogen ligger dybt i vores DNA.

Dialogens Vej, vejskilt

Opsætningen af et nyt vejskilt ved skolen har vakt opsigt. Her er det Herning Folkeblads omtale.

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.