Vi tester selv

Efter påske overtager skolen ansvaret på de to ugentlige testninger. Det kommer til at ske ved selvtestning, som bliver superviseret af en person, som skolen har ansat til det.

I dag er det Falck, der står for at teste elever og personale på skolen. Men efter påske skal skolen selv stå for det.

- Vi har fået meget ros fra Falck for vores måde at planlægge og håndtere testningen, og det er vi glade for. Nu skal vi vise, at vi også kan håndtere, at eleverne tester sig selv, siger forstander Bo.

Til det har han indgået en aftale med Kristoffer Stahl, som er uddannet biokemiker, og af den grund har en vis erfaring med at håndterer sterile emner.

Kristoffer er bosiddende i Ejstrupholm, og har haft sin daglige gang på skolen som blandt andet køkkenassistent. Han kommer til at gå rundt i klasserne, hvor eleverne selv udfører testningen med de korte vatpinde.

Ingen falsk-positive test - endnu

I forlængelse af det oplyser Bo, at skolen har indgået en aftale med et privat firma i Aarhus, som i tilfælde af to såkaldt falsk-positive tests kan udføre PCR-test med svar indenfor to timer. Falsk positive test - altså at en test er positiv uden at personen er smittet - kan forekomme ved lyntestning. Ved falsk-positiv test skal der udføres endnu en lyntest, og hvis den også er positiv, skal primærgruppen isoleres og testes med PCR-test.

- Syv, ni, tretten har vi endnu ikke haft nogle falsk-positive tests, som andre efterskoler har bøvlet med. Men for det tilfælde at det skulle ske, kan vi reagere hurtigt, få isoleret primærgruppen og sende eleven med positiv kvik-test til PCR-test, siger Bo.

Vi tester selv

Efter påske skal skolen selv stå for at teste eleverne.

Læs flere gode historier om Midtjysk Efterskole