På Midtjysk er du med til at lave mad.
Ane, Carl og køkkenleder Lene fortæller om livet i køkkenet.
Vi laver så vidt muligt vores mad fra bunden med ingredienser, der overvejende er danske - gerne økologiske og indkøbt efter årstiden. Vi har erhvervet et bronzemærke i økologi. Det betyder, at 30 - 60 pct. af vores ingredienser er økologiske.
Vi bestræber os på at tilberede maden så fedtfattigt som muligt, og vores ugentlige kostplan indeholder en vegetardag og en fiskedag.
Hvis du er vegetar eller lider af allergier, kan vi også finde ud af det. Tag en snak med køkkenet om dine ønsker.
Maden og måltiderne er vigtige på Midtjysk Efterskole.
Maden, vi serverer, er sund og nærende, og den skal give overskud og god energi.
Vi skal værdsætte, at vi laver mad til hinanden.
Vi skal smage på maden og prøve nyt og anderledes mad gennem forskellige opskrifter og ingredienser.
Måltidet skal være hyggeligt og en god oplevelse, hvor samvær, gode madvaner og almindelig bordskik er det, vi samles om.
Vi laver maden fra bunden. Det vil sige, at maden bliver tilberedt af enkelte og sunde råvarer.
Vi arbejder hen imod et økologisk køkken. Økologiske mælkeprodukter, mel og kerner er allerede integrerede dele, og næste skridt er grøntsagerne. Vi bruger sjældent præfabrikater.
Læs hele vores kostpolitik her
På Midtjysk er du med til at lave mad.
Ane, Carl og køkkenleder Lene fortæller om livet i køkkenet.
Vi er glade for at bo på Dialogens Vej. Det forpligter.