Blog

Et døgn på Efterskole - lærerne var et kapitel for sig

12. april 2024

Et Døgn på Efterskole er for mange starten på et år på Midtjysk Efterskole. Selv om et døgn er kort, oplevede både Anna og Jeppe fra 9. klasse, at lærerne gerne ville lære dem at kende, og at de faktisk var ret sjove.

Læs mere...


Fløjbytte - en frisk start midt i skoleåret

11. april 2024

På Midtjysk Efterskole er roomien fast. Til gengæld flytter værelset. Hvordan det fungerer, kan du læse og se på video her.

Læs mere...


MGP på Midtjysk - mest for sjov

10. april 2024

På Midtjysk Efterskole blev en helt almindelig weekend til noget særligt, da det årlige MGP løb af stablen. Det mest for sjov. Men nogle gange er det også rart at vinde...

Læs mere...


Hjælpen lå lige for næsen af elever og lærere

02. april 2024

Det lugter lidt af tabu og nederlag at være ordblind. Men projekt 'Ordkraft' på Midtjysk Efterskole har bragt læse- og skriveteknologien ind i hverdagen, og har gjort det helt almindeligt at bruge hjælpemidler til at læse og skrive.

Læs mere...


Midtjysk lægger kræfter i arbejdet med ord

18. december 2023

Klasseværelset flyver med ord og tal. Men ikke alle elever føler sig på omgangshøjde med det. De har svært ved at læse og skrive, og de trives ikke fagligt. Derfor starter Midtjysk Efterskole nyt projekt - 'Ordkraft' - hvor alle kan få hjælp til at læse og skrive bedre.

Læs mere...


Franske Pauline elsker sovs og kartofler

22. november 2023

Født og opvokset i Frankrig men vild med dansk mad og dansk fællesskab. Pauline savner nok sit hjemland, men hun fortryder ikke, at hun valgte et år på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Åbent hus uden stress

17. november 2023

Det kan være stressende i sig selv at besøge efterskoler for at finde den rigtige. Midtjysk Efterskole har indført booking for at undgå for mange besøgende på én gang. Og det virker.

Læs mere...


Victoria gav sangen vinger

13. november 2023

Victoria Juul elsker at synge, men kun for sig selv. Hun havde aldrig sunget foran nogen før, men nu stod hun pludselig  foran 100 kammerater og sang. Hvad skete der lige der?

Læs mere...


Ida, Alfred og Gustav er klar til at vise rundt

12. november 2023

Ida, Alfred og Gustav fra 10. klasse på Midtjysk Efterskole er ikke i tvivl: De skal selv være rundvisere, når skolen den 24. september åbner dørene til Efterskolernes Dag. Det var nemlig lige præcis den personlige oplevelse, der gjorde, at de valgte skolen i Ejstrupholm.

Læs mere...


Foredrag om den lokale modstandsbevægelse

04. september 2023

Under Danmarks besættelse 1940-45 var der mange modige danskere, der tog kampen op, både mænd og kvinder. Nu kan du høre om den lokale modstandsbevægelse ved et foredrag på skolen.

Læs mere...


Foredrag med masser af motor

04. september 2023

Kom med bag kulissen i den konkurrenceprægede, internationale motorsportsverden, hvor Ejstrupholm-knægten, Sebastian Øgaard, kører med helt i toppen.

Læs mere...


14 dages praktik blev til 40 års arbejde

07. august 2023

I august kan Ulla Vistesen skrive sig ind i en fornem række af 40-års jubilarer på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Ny leder for køkkenbordenden

15. juni 2023

Efter Lene Mortensen med den navnkundige fortid som skibskok har ledet køkkenet på Midtjysk Efterskole i fire årtier, tager Berit Lynge Kristensen over. Hun har en fortid som køkkenleder på et par efterskoler, og ser nu frem til at være med til udvikle køkkenet på Midtjysk.

Læs mere...


Kim har styr på sit pedelværk

07. juni 2023

I juni måned er det 40 år siden, Kim Stahl som uddannet tømrer trådte ind ad døren til Midtjysk Efterskole som pedel. I dag kender han hver en mursten i det store byggeri.

Læs mere...


Alle skal med på læse-skrivevognen

04. maj 2023

Unge læser ikke så meget, og de skriver ikke så meget. Men man kan ikke klare sig, hvis man ikke kan læse og skrive. Derfor starter Midtjysk Efterskole nyt projekt, hvor alle kan få hjælp til at læse og skrive.

Læs mere...


10. klasse i spil

03. maj 2023

Midtjysk Efterskole skriver unge op til 10. klasse som hidtil, selv om Reformkommissionen foreslår at nedlægge 10. klasse.

Læs mere...


Freja og Magnus var skiguider for kammeraterne

07. marts 2023

Når Midtjysk drager afsted til Norge for at stå på ski, har cirka halvdelen af eleverne aldrig før haft sådan nogle brædder på fødderne. De skal først lære det, og heldigvis er der elever, som er så erfarne, at de kan optræde som instruktører. Freja og Magnus er to af dem.

Læs mere...


Julie og Mads fik katastrofen helt tæt på

07. marts 2023

Den dødbringende oversvømmelse i Tyskland i 2021 blev til en dokumentar, som blev til en undervisningstime og en indføring i tysk sprog og kultur for alle elever på Midtjysk Efterskole. Julie og Mads fulgte med.

Læs mere...


Det akavede blev det almindelige

28. februar 2023

En aften i februar var årgang 2023-24 samlet første gang. Både elever og forældre fik en indføring af, hvad det vil sige at gå på Midtjysk. Og det akavede blev helt almindeligt, for det var akavet alt sammen, syntes Sofus, én af de nye elever.

Læs mere...


Et friskt pust

18. januar 2023

Fløjbytte er store flyttedag, hvor alle elever bytter fløje. For nogle en lidt skræmmende oplevelse, for andre en kærkommen anledning til at lære nye mennesker at kende.

Læs mere...


Lene kom i havn i køkkenet på Midtjysk

12. januar 2023

I år er det 40 år siden, Lene Nordby Mortensen ankrede op - lidt tilfældigt - i køkkenet på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Uvisheden blev erstattet af håndgribelighed

12. januar 2023

Det mest skræmmende for de fleste kommende elever er uvisheden. På nye elevers aften kommer der ansigter på de kommende kammerater, og det gør det mere håndgribeligt, mener en nuværende elev.

Læs mere...


Højt fagligt niveau på 9. klasse

08. november 2022

9. klasse på Midtjysk Efterskole er karakteriseret ved højt fagligt niveau - og færre boglige timer. Hvordan kan det lade sig gøre?

Læs mere...


Kom til foredrag med Jesper Grønkær

07. november 2022

Jesper Grønkjær fra Eventyrernes Klub har en mission om at sprede smil i verdens brændpunkter. Mandag 28. november holder han foredrag på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Eleverne skal vælge deres fremtid

07. november 2022

I den kommende tid skal eleverne på Midtjysk vælge en retning på deres videre liv efter efterskolen. De skal blandt andet skrive opgave om deres valg af uddannelse, de skal i brobygning på forskellige uddannelsessteder og de skal prøve at søge et job.

Læs mere...


Der er uro i maven

07. november 2022

Årets linjevalg giver uro i maven hos flere elever. Kristian vakler mellem to linjefag, som begge er spændende, mens der er andre linjefag, han er helt sikker på at vælge fra.

Læs mere...


Det svære valg

07. november 2022

Efter at have prøvet alle seks linjer på Midtjysk skal eleverne nu træffe det endelige valg af linje for resten af året. Et nemt valg for mange, men næsten lige så mange er i tvivl til det sidste. Her er nogle gode råd til at træffe det rigtige valg.

Læs mere...


Midtjysk Efterskole lægger op til mere fællesskab

06. september 2022

Snart er det Efterskolernes Dag, hvor alle landets efterskoler indbyder til Åbent Hus. Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm har indført et bookingsystem og lægger i øvrigt op til mere fællesskab.

Læs mere...


Foredrag med Peter Viggo Jacobsen

05. september 2022

Kom til foredrag med Peter Viggo Jacobsen fra Forsvarsakademiet, og hør hans syn på Ruslands invasion af Ukraine. Det sker tirsdag 25. oktober klokken 19:00 på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Da musikken kom til Emma

04. august 2022

Emma havde aldrig spillet musik før. Pludselig stod hun med en bas i hånden, og siden har hun kun nødigt sluppet den.

Læs mere...


Daniel lærte at holde af efterskolen

27. juni 2022

For Daniel var efterskolen ikke udelukkende en hurra-oplevelse. Han skulle arbejde for at få et godt år. Og det fik han.

Læs mere...


Frossenpinden Emma fik varmen

27. juni 2022

Emma drømmer om et liv i det fri, men hun var en frossenpind. Nu har hun lært at holde varmen, og drømmer om at sove ude et helt år.

Læs mere...


Zenia og Yasmin lærte et bo sammen

26. juni 2022

Zenia og Yasmin syntes, de var meget forskellige, da de blev ført sammen på samme værelse. Det virkede ikke. Men det kom det til.

Læs mere...


Et mærkeligt spørgsmål

26. juni 2022

Er der forskel på 9. og 10. klasse på Midtjysk Efterskole. Ja, det er der. Men hvis man spørger eleverne Mihles og Oliver, er der ingen.

Læs mere...


Signe er spændt

06. marts 2022

Efter at have været med til kommende elevers aften er Signe Heltboe fra Bryrup om muligt endnu mere spændt på sit efterskoleår.

Læs mere...


Liva træf et valg. Måske for livet?

05. marts 2022

Hvad kan jeg blive? Dyrlæge, politibetjent, pædagog, kok, konditor, tjener? Liva har overvejet alt, men efter vejledningen på Midtjysk har hun truffet et valg.

Læs mere...


,Jeg gør det'

04. marts 2022

Karoline prøvede et døgn på Midtjysk Efterskole for at blive helt sikker i sit valg. Det har hun ikke fortrudt.

Læs mere...


Fem meter mere historie

04. marts 2022

For ti år siden skabte grafiker Finn Knudsen et værk, som på 13,8 meter skildrer livet på og omkring Midtjysk Efterskole gennem 50 år. Nu er der blevet føjet ti år - og fem meter - til historien. Og det har krævet store overvejelser.

Læs mere...


32 elever i jakke og slips

28. februar 2022

Elever og lærere er stillet op til fotografering på trappen foran skolen. Men hov! Der er kun 32 elever, og de er alle drenge klædt i jakke og slips. Holder de udklædningsfest eller hvad?

Læs mere...


Skolens DNA ligger i baghaven

01. februar 2022

Midtjysk Efterskole fylder 60 år. Arne Kvåle Jensen har fulgt det hele.  Først som barn, siden som teenager og fra sit 35. leveår som lærer på skolen.

Læs mere...


Kom til musikalsk foredrag med Trine Gadeberg

05. januar 2022

Det er ikke for ingenting, at Trine Gadeberg oftest bliver nævnt som Danmarks mest alsidige kvindelige entertainer. Nu giver hun et musikalsk foredrag på Midtjysk Efterskole onsdag 23. februar kl. 19:00.

Læs mere...


Daniel fandt sin efterskole via online-evennt

05. januar 2022

Daniel Enni Rasmussen fra Bjerringbro så sin kommende efterskole via computer. På grund af skolelukninger og aflysninger af fysiske arrangementer, valgte han at se Midtjysk Efterskole an ved en online-event.

Læs mere...


Efterskolernes Aften - nu online

04. januar 2022

Glade elever, rundvisning og orientering om skolen. Alt er næsten, som det plejer. Og så alligevel ikke. For at begrænse smittefaren og passe på hinanden holder vi Efterskolernes Aften som en online-event.  Det sker onsdag 12. januar kl. 18:30 - 20:00.

Læs mere...


Er der en plads til mig?

16. november 2021

Hvis du ikke har sikret dig en plads til næste skoleår, kan du kigge langt efter en. De kommende årgange ser bedre ud. Få  en opdatering.

Læs mere...


Booking virker

15. november 2021

Med booking til åbent hus kan skolen styre antallet af besøgende, der bliver mindre stimlen sammen, og alle får en bedre oplevelse.

Læs mere...


Tre drenge på slap line

10. november 2021

Teaterkoncert DK var navnet på forestillingen, som skolen opførte før efterårsferien, og alle elever havde en rolle. Hvis ikke på scenen, så bag scenen. Mød tre af dem.

Læs mere...


Susannah med stumt h

09. november 2021

Man kan ikke lige se det, hvis man ikke lige ved det. Susannah skriver sit navn med h, og det er ikke for at gøre noget særligt ud af sig selv. Tværtimod. Men når man er født i Wales, følger h'et med.

Læs mere...


Hold kæft, vi har det godt!

08. september 2021

Cykeldrengene, kendt fra tv og for deres kampråb 'Hold kæft, vi har det godt!' (også selv om det går ret skidt) kommer og holder foredrag på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Har du det godt?

02. september 2021

Fælles sprog giver fælles forståelse. Og et fælles sprog for trivsel er netop det, Midtjysk Efterskole arbejder på, nu med udgangspunkt i nyt materiale fra Efterskoleforeningen.

Læs mere...


Du skal være god til at prøve

31. august 2021

På Midtjysk skal du ikke være god til andet, end at være god til at prøve noget nyt. Det ligger i skolens DNA, at man skal prøve alle linjefag, og at skolen skaber trygge rammer for det.

Læs mere...


Efterskolernes Dag - nu med booking

27. august 2021

Efterskolernes Dag vil altid være en festdag på Midtjysk Efterskole. Men for at undgå for megen stimlen sammen, og for at give alle gæster et trygt og roligt besøg, har skolen indført booking.

Læs mere...


Julie vendte tilbage til Midtjysk

17. august 2021

Julie Stougaard Andersen startede sent på Midtjysk Efterskole. Til gengæld virker det som om, hun aldrig stopper. Nu er hun tilbage i en midlertidig rolle som vikar.

Læs mere...


Vi holdt sammen

30. juni 2021

Vi holdt sammen, vi gik ikke itu, skriver Liva Læsøe i sit digt om et usædvanligt efterskoleår. Hun kommer omkring fem forskellige faser: Tanker om opstarten, hverdagslivet, den lange coronahjemsendelse, elevernes tilbagevenden og til sidst afskeden med efterskolen og det eventyr, hun oplever, det har været.

Læs mere...


Elever laver organiseret natterend

15. april 2021

Normalt giver elever, som render rundt om natten, dybe panderynker og løftede pegefingre hos lærerne på en efterskole. Men én gang om året bliver eleverne bedt om at holde sig vågne og aktive hele døgnet. Så er der Marathondøgn på Midtjysk.

Læs mere...


Midtjysk har talent for event

05. april 2021

Midtjysk har talent for alt muligt. Nogle kan synge, nogle kan danse, nogle kan trylle og nogle kan noget med en hulahopring. Alle kan noget, og det kommer frem, når der er talentkonkurrence. Men mest af alt kan Midtjysk noget med events.

Læs mere...


Midtjysk holder åbent hus for lukkede døre

11. marts 2021

Glade elever, rundvisning og orientering om skolen. Alt er næsten, som det plejer. Og så alligevel ikke. For selv om eleverne er tilbage på skolen, er der ikke mulighed for at holde åbent hus fysisk. Det hele foregår derfor online, og næste gang er mandag 15. marts kl. 19:00.

Læs mere...


Vi er her stadig sammen

11. februar 2021

To dage i februar har alle lærere på Midtjysk Efterskole været landet rundt på hjemmebesøg hos deres isolerede kontaktelever. Som et lys i mørket drog de rundt og fik glade smil med hjem.

Læs mere...


Modige spørgsmål til Midtjysk og Monopolet

04. februar 2021

Mads og Monopolet er et kendt radiokoncept, hvor lytterne kan skrive ind og få behandlet nogle af hverdagens små og store dilemmaer. Den idé har Midtjysk Efterskole kopieret, mens eleverne sidder hjemme.

Læs mere...


Kommer vi tilbage på skolen?

25. januar 2021

Hjemsendte elever kan måske finde trøst i, at der er andre, der har prøvet det før. Og er sluppet hele og glade igennem en lockdown. Mød Nina og Gustav fra sidste års elevhold.

Læs mere...


Vi laver efterskole på computer

18. januar 2021

Selv om gangene på Midtjysk Efterskole står rungende tomme, så bliver efterskolelivet i et vist omfang levet ved computeren og med telefonen i hånden ude i de mange hjem.

Læs mere...


Pasta carbonara a la Maja

15. januar 2021

At lave mad og at spise den sammen er for mange efterskolelever med til at danne et stærkt socialt fællesskab. Men når det ikke kan lade sig gøre i den virkelige verden, så kan man da lave mad sammen - hver for sig. Og det gør eleverne på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Elever bliver drevet af en indre kraft

15. januar 2021

Det kræver sit at opretholde fællesskabet, når man sidder spredt rundt i hele landet hver for sig med hver sin computer og hver sin telefon. Men eleverne på Midtjysk føler sig drevet mod fællesskabet og er fast besluttet på at bevare det.

Læs mere...


Midtjysk betræder nye stier sammen med Odin Teatret

30. november 2020

I over halvandet år har Midtjysk Efterskole og Odin Teatret opbygget et stadigt tættere samarbejde. Der sender elever fra Midtjysk ind på Odin Teatret og skuespillere fra Odin Teatret til efterskolen for at gæsteundervise teaterlinjen.

Læs mere...


Idéerne stod i kø

23. november 2020

Eleverne på Midtjysk Efterskole er i gang med at orientere sig i retning af en uddannelse, og det sker i år på en ny måde. Blandt andet med en matchdag, hvor eleverne præsenterer deres idéer for erhvervsskolerne.

Læs mere...


Lille brev - stor glæde

23. november 2020

Pakker og breve til eleverne er et af dagens højdepunkter. Ved frokosten bliver de heldige modtagere råbt op, og så er det spændende at se, hvad der ligger der i kassen til én. For Lea Leach fra Hurup har det en ganske særlig betydning at få et brev eller en pakke.

Læs mere...


Gift på efterskolen

23. november 2020

Nanna og Mads skulle giftes, og det blev de efter alle kunstens regler. Det skete på Midtjysk Efterskole, og selv om det hele bare var en leg, så fik eleverne en stor oplevelse og en masse dannelse.

Læs mere...


Elever søger partnere

08. oktober 2020

Skal din virksomhed eller din arbejdsplads være med til at forme fremtidens unge? Så har du nu en unik mulighed for at hjælpe de unge på vej i deres valg af uddannelsesretning og samtidig få et ungdommeligt indspark i din virksomhed.

Læs mere...


Elever kastes for løverne

08. oktober 2020

Eleverne kommer i spil på en helt ny måde, når efterårets øvelser i at finde en uddannelsesretning starter. Det hele bliver mere jordnært og relevant.

Læs mere...


Tak for besøget

29. september 2020

Efterskolernes Dag blev i år afviklet som en online-begivenhed på Facebook. På trods af tekniske udfald og manglende intimitet, blev det en god dag.

Læs mere...


Midtjysk vi sikre unges trivsel med mobilfri politik

24. september 2020

Både de unges skærmforbrug og mistrivsel stiger, viser en ny undersøgelse. Midtjysk Efterskole har taget konsekvensen og forbudt den forstyrrende mobiltelefon. Men hænger tid bag skærmen virkelig sammen med unges trivsel?

Læs mere...


Midtjysk åbner døren på klem

16. september 2020

Søndag 27. december er der Efterskolernes Dag. En dag, hvor Midtjysk normalt vil slå dørene op på vid gab og invitere så mange, som muligt indenfor. Men i år bliver det anderledes, og dørene kun åbnet på klem.

Læs mere...


Hvorfor efterskole?

06. september 2020

Personlig og faglig udvikling er på top ti over de mest udbredte grunde til at tage på efterskole. Midtjysk Efterskole har deltaget i den største undersøgelser herhjemme af unges valg af efterskole.

Læs mere...


Unik mulighed for at prøve noget nyt

06. september 2020

Måske er du god til idræt eller musik? Men hvorfor nøjes med det, du allerede er god til? På Midtjysk får du en unik mulighed for at prøve noget helt nyt og opdage nye sider af dig selv. Det gør mere end halvdelen af eleverne.

Læs mere...


Elever flytter deres grænser

06. september 2020

Undersøgelser bekræfter, at Midtjysk er et godt sted for personlig udvikling. 'Her er rart at være, og jeg vil ikke hjem til sommer', skriver en elev. 'Vi har det fandme hyggeligt', skriver en anden. Men hvad kan vi bruge det til?

Læs mere...


Savne? Nej, det har vi ikke tid til

13. august 2020

Maja Butler Eriksen og Sofus Klejnstrup Uhrbrand er nyslåede efterskolelever, og efter de første dage på Midtjysk har de ikke ikke lagt mærke til, om de savner dem derhjemme. Det har de lige glemt i farten.

Læs mere...


Vi gør rent med et smil

12. august 2020

Rengøring behøver ikke bare være en sur pligt. Det kan også være et nærmest bevidsthedsudvidende indslag, hvor man tager ansvar for sig selv og hinanden. Det var nogle af ordene ved årets varme velkomst til nye elever.

Læs mere...


Ualmindelig varm velkomst på Midtjysk

10. august 2020

Der var skruet godt op for varmen, da 145 nye elever ankom med deres forældre. Men det lagde ikke nogen dæmper humøret. Spændingen og forventningen var intakt.

Læs mere...


Midtjysk sender alle elever hjem

22. juni 2020

På trods af Corona og tre måneder på ufrivillig hjemsendelse har alle elever på Midtjysk Efterskole gennemført skoleåret. Det fortæller en historie om et usædvanligt og stærkt fællesskab. Men lørdag er det slut.

Læs mere...


Ku' ha' været værre

28. maj 2020

Færdselen på gangene er ensrettet, og det er tankerne på sin vis også. De handler om at få det bedste ud af situationen efter genåbningen af skolen. Det ku' ha' været værre - men også bedre, tænker Mathilde, Kristoffer og Caroline.

Læs mere...


Efterskoleliv på en ny måde

05. maj 2020

De spiller sammen. De synger sammen. De laver mad sammen. Og de hygger sig sammen - hver for sig. Under Coronanedlukningen er Opholdsstuen på Facebook blevet omdrejningspunkt for et efterskoleliv på afstand.

Læs mere...


Virtuel Dialogkaffe en succes

21. april 2020

Hvordan kan man fastholde den løbende dialog med forældre og værger, når man ikke kan mødes fysisk? Midtjysk Efterskole tog teknologien til hjælp og arrangerede et virtuelt kaffemøde. Uden kaffe.

Læs mere...


En virus kom på tværs

21. april 2020

Midtjysk Efterskole står med fulde tomme huse. Alle elevpladser er besat, men der er ingen elever på skolen. En virus kom i vejen.

Læs mere...


Freja tændte millioner at stjerner for døende

19. april 2020

Freja Thomsen gav udendørs trumpetkoncert for patienterne på et hospice. De slog døre og vinduer op og fandt glæde og trøst i deres ufrivillige isolation under Coronakrisen.

Læs mere...


Elever samlede 1 ton skrald

14. april 2020

Når Danmark vågner op efter Coronakrisen, bliver det til et renere land. På et par timer samlede flere end 100 elever fra Midtjysk Efterskole mere end 1 ton skrald i den danske natur.

Læs mere...


Kærlighed i Coronaens tid

29. marts 2020

Tomrum. Frygt. Uvished. Men også håb, humor og optimisme. Tankerne får frit løb, når hjemsendte elever beretter om deres tid fjernt fra alt det, som normalt gør et efterskoleophold. Det bliver på én gang både følsomt, poetisk og tankevækkende.

Læs mere...


Vi keder os hver for sig og sammen

19. marts 2020

Dagene bliver længere. Både ude og inde. Elever sidder hver for sig, og de keder sig, men de er gode til at holde kontakten. Mød Jonas og Sasha.

Læs mere...


Fjernundervisning ligger os fjernt

19. marts 2020

Alt, hvad vi gør på Midtjysk, gør vi for at være sammen, så fjernundervisning ligger os fjernt. Alligevel kan der godt være fordele ved den netbaserede undervisning, mener en af skolens lærere.

Læs mere...


Information om Coronavirus

11. marts 2020

Udviklingen tager lidt fart, men vi forsøger at holde hovedet koldt og tænke klart. På baggrund af Regeringens seneste udmeldinger må vi tage de nødvendige skridt, som bliver os pålagt.

Læs mere...


Masser af mad og mod på Midtjysk

08. marts 2020

Skolelever fra Ejstrupholm Skole og Lindbjerg skolen i Hammerum fik sig en anderledes fredag, da Midtjysk Efterskole havde inviteret til eksperimentarium og workshops i grænselandet mellem mod og mismod blandt unge.

Læs mere...


Rikke og Sally blomstrede sammen

26. februar 2020

Rikke og Sally havde ikke det fedeste første halve år på Midtjysk Efterskole. Men så fandt de hinanden, og deres efterskoleophold blev et vendepunkt i deres liv. Det er ti år siden, og de er stadig bedste venner.

Læs mere...


Fedt at prøve efterskolelivet af

25. februar 2020

Midtjysk Efterskole tilbyder i påskeferien alle unge i folkeskolen at komme på 'Et døgn på efterskole'. Mange benytter muligheden for at prøve, hvordan det er at være på efterskole, og mange bliver hængende som elever senere.

Læs mere...


Johan leder efter sin egen stemme

05. februar 2020

Umiddelbart skulle man ikke tro, at Johan går rundt med en stor sanger i maven. Den stilfærdige dreng med den ru stemme er ikke typen, der fører sig frem i det daglige. Men når mikrofonen er tændt, bliver Johan det også.

Læs mere...


Line fik nye venner

05. februar 2020

For Line har det med at hænge ud med venner altid hørt til sjældenhederne. Ofte har det været lige hjem fra skole, og så ikke mere den dag. Men det har ændret sig.

Læs mere...


Elever tager livtag med tunge emner

04. februar 2020

Sidsel tager bogstaveligt talt springet ud i det iskolde vand i en video om kræft. Og Hjalte viser sin indre sårbarhed i en video om psykisk sygdom. To stærkt følelsesladede projekter har set dagens lys. Og flere græd ved premieren.

Læs mere...


Personlig udvikling, nye bekendtskaber og oplevelser tæller

11. december 2019

Personlig og faglig udvikling er på top ti over de mest udbredte grunde til at tage på efterskole. Og overvejelserne begynder allerede i 6. klasse, udvikler sig i 7. klasse og eksploderer i 8. klasse. det viser en ny undersøgelse, som Midtjysk Efterskole har deltaget i.

Læs mere...


Fuldt hus på Midtjysk Efterskole

11. december 2019

145 elever trådte ind ad døren efter sommerferien, og de samme 145 elever drog på juleferie lige før jul. Det vidner om et hold, hvor eleverne tager ansvar for hinanden og drager omsorg for dem, der har det svært på efterskolen.

Læs mere...


Kom til sangforedrag på Midtjysk

15. november 2019

Oplev glæden ved fællessang akkompagneret af rytmisk klaver i et udvalg af forskellige tiders tekster og kompositioner fra Højskolesangbogen – kombineret med fortællinger om sangene.

Læs mere...


Fest for alle - alle til fest

12. november 2019

En elevfest med 100 pct. deltagelse. Det hører til sjældenhederne, men det var ikke desto mindre det, der skete, da eleverne holdt deres første elevfest. Og det var ikke nogen tilfældighed.

Læs mere...


Efterskoleelever renser luften

11. november 2019

En årgang elever har doneret overskuddet fra årets elevfester til organisationen 'Plant et træ'. På den måde er Midtjysk Efterskole blevet sponsor, og det betyder renere luft for alle.

Læs mere...


Midtjysk skruer op for lyden

08. november 2019

De fleste efterskoleelever har set lyset. Men hvor mange har hørt lyden af deres efterskole? Det vil de komme til nu, hvor Midtjysk Efterskole indsamler efterskolelyde. Kom og lyt med på Efterskolernes Aften 8. januar 2020.

Læs mere...


Alle overlever og finder sig selv

31. oktober 2019

Eleverne på Midtjysk skal prøve alle seks linjefag i to uger. Og det er ikke bare en praktisk foranstaltning for at få eleverne fordelt på linjefagene. Undervejs gennemgår de en proces, som er vigtig for dannelsen af deres identitet. Det viser et studie, som studerende fra VIA University College har gennemført på skolen.

Læs mere...


Kom til koncert med RMB

03. oktober 2019

20 kompetente studerende fra RMB uddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium turnerer i uge 46. Det er en koncert og et unikt indblik i en kunstnerisk uddannelse. I år i samarbejde med elektroniske musikere fra DIEM uddannelsen. De studerende skaber selv hele showet fra bunden og fortolker et tema gennem musik, sang, dans og sprudlende rytmer.

Læs mere...


Instagram gør dig ulykkelig

09. september 2019

Er du ofte mere optaget af det, der foregår på din telefon, end af det, der foregår lige for næsen af dig? Så lider du måske af FOMO - eller frygten for at gå glip af noget. Det kan du komme og høre mere om på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Værelse med udsigt til en effekt

06. september 2019

Hvordan kan man bo sammen med en person, man slet ikke kender? For mange nye efterskolelever er det et presserende spørgsmål. Men de finder hurtigt ud af, at et værelse ikke bare et et fysisk sted. Det er også et sted for personlig udvikling. Et nyt forskningsprojekt skal dokumentere effekten af 'værelseskammerateri'.

Læs mere...


Hjemmeside modvirker hjemve

05. september 2019

Tidligere elev på Midtjysk, Marcus Hansen, har et ønske om at hjælpe efterskoleelever gennem deres efterskoleår. Derfor er han mentor, og derfor har han udviklet en helt ny hjemmeside, som elever og mentorer kan chatte med hinanden gennem.

Læs mere...


Mød drabschefen

05. september 2019

Ove Dahl er tidligere drabschef for Københavns Politi og har i den stilling i mange år været et velkendt ansigt i medierne i forbindelse med større drabssager herhjemme. Nu kommer han på Midtjysk Efterskole og fortæller om sit usædvanlige liv.

Læs mere...


Louise er mentor for nye elever

21. august 2019

Når Louise Trolle træder ind ad døren på Midtjysk Efterskole, er der altid nogle af de nye elever, der gerne lige vil snakke med hende. Louise er tidligere elev og mentor, og hun lægger gerne ører til elevernes bekymringer og tvivl.

Læs mere...


Usynlig pige træder frem

02. juli 2019

KHL var hunderæd for alt det, der kunne gå galt, da hun skulle starte på Midtjysk Efterskole. Men hun er stædig, hun bed sig fast, og hun gennemførte skoleåret.

Læs mere...


De bragte verden til Midtjysk

27. juni 2019

Lucas kom fra Panama (9.100 km), Lisa fra Schweiz (1.058 km), Sirius fra Polen (443 km) og Jessica fra London (795 km). Tilsammen tilbagelagde de mere end elleve tusinde kilometer for at gå på Midtjysk Efterskole. Nu er skoleåret slut, og de er atter på vej ud i verden.

Læs mere...


Cecilie og Kamma forsøgte med bananer

27. juni 2019

I fem dage spiste Cecilie og Kamma ikke andet end bananer. Mange bananer. De ville undersøge, hvad det gjorde ved kroppen, og forsøget blev en del af deres prøve i naturfag på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Jeg vil ikke hjem til sommer

06. juni 2019

Tallene har talt: En ny undersøgelse bekræfter, at Midtjysk er et godt sted for personlig udvikling. 'Her er rart at være, og jeg vil ikke hjem til sommer', skriver en elev. 'Vi har det fandme hyggeligt', skriver en anden. Men hvad kan vi bruge det til?

Læs mere...


Jasmin tog et stort skridt

16. maj 2019

Normalt er Jasmin ikke en pige, der går forrest. Men det gjorde hun den dag, hvor hun og hendes kammerater på efterskolen gik 16.000 skridt for Scleroseforeningen. Hun har nemlig sygdommen tæt inde på livet.

Læs mere...


Midtjysk fordobler elevtallet

12. april 2019

Midtjysk Efterskole får fordoblet sit elevtal, når 140 unge fra folkeskolen rykker ind i påsken, og bruger deres fridage på skolegang og aktiviteter.

Læs mere...


12 km gennem mudder og vand

03. april 2019

Otte efterskoleelever fra Midtjysk Efterskole stillede op til et 12 km langt Cross Country-løb gennem et uvejsomt vildnis, mudder, sand, vand og høje skrænter. Ingen havde prøvet det før, men alle gennemførte trods smerter og udmattelse.

Læs mere...


Elever var rockstjerner for en dag

03. april 2019

Selv om man som efterskoleelev af i dag ikke lytter til et 20 år gammelt nummer Carpark North, kan man godt synes, at det er fedt at optræde sammen med dem. Det gjorde musikeleverne fra Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Elever får rigdom i sjælen gennem god opførsel

25. marts 2019

Eleverne på Midtjysk Efterskole optræder i lange kjoler og fine jakkesæt, og taler høfligt til hinanden. Drengene trækker stolene ud for pigerne, bukker og smiler. Og pigerne elsker det. Der er Galla på Midtjysk.

Læs mere...


Elever puffes til at køres sammen

08. januar 2019

Eleverne på Midtjysk Efterskole lærer hinanden at spare på energien blandt andet ved at køre sammen til og fra skolen. Nu skal de 'nudges' til at stimle sammen i færre biler.

Læs mere...


Jagten på den unikke efterskoleoplevelse er gået ind

04. januar 2019

Der er gode muligheder for at finde eller genfinde den unikke efterskoleoplevelse på Midtjysk Efterskole. Kommende og tidligere elever strømmer til skolen.

Læs mere...


Elever lægger kortene på bordet

11. december 2018

Eleverne på Midtjysk Efterskole fortæller hinanden deres livshistorier. De får mere respekt for hinanden og de oplever, at det kan være en styrke at være sårbar.

Læs mere...


Emilie blev fluepapir i Thailand

11. oktober 2018

Når man rejser hele vejen fra Danmark til Thailand, og dukker op med gaver på et børnehjem, bliver man bestormet af børnene. Det oplevede 15-årige Emilie Ærbo Mortensen fra Hedensted. Hun går på Midtjysk Efterskole, og har samlet ind på skolen.

Læs mere...


Elever opfører dystopisk fremtidsscenarie

10. oktober 2018

Fyrst Vultus hersker og regerer. Fra sit elfenbenstårn holder han øje med hvem, der bruger hvilke ressoucer. De er nemlig knappe, og alle vil gerne have del i dem. Sådan er det i fremtidsscenariet AQUARUM, som elever på Midtjysk Efterskole opfører.

Læs mere...


Thomas Blachman på Midtjysk

03. oktober 2018

Thomas Blachman er musiker, komponist og producer, men at han også kan tale, og har en mening om mangt og meget, ved vi fra hans rolle som dommer i X-Factor. Nu kommer manden, som mange elsker at hade, til Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Alene i vildmarken

02. oktober 2018

Lars Nyhuus Henriksen vandt DR-serien 'Alene i Vildmarken' med sin vilje og sin viden om vildmarken. Hans kæmpe erfaring fra adskillige ophold i den barske natur hjalp ham til at tage de rigtige valg hele vejen til sejren. Nu kan du møde ham på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Hvordan møder vi børn i sorg?

25. september 2018

Er barndommen nu også så sorgløs, som mange går og siger? Det spørgsmål rejser pædagogisk konsulent og underviser, Jes Dige. Og han giver selv nogle af svarene i sit foredrag på Midtjysk Efterskole

Læs mere...


Stuur stuur nummer på Midtjysk Eftterskole

10. september 2018

For eleverne er det mest fest og sjov at sætte en cirkusforestilling op. For lærerne ligger der alvor og projektudvikling bag legen. Og når tidligere elever tager de nye elever med rundt i projekt-manegen, bliver det til mentorskab.

Læs mere...


Nak og æd - en høne i Ejstrupholm

06. september 2018

Man skal nakke, før man kan æde. Det er læren i et populært tv-program, hvor seerne bliver indviet i romantiske jagt- og tilberedningsdrømme. Det koncept har Midtjysk Efterskole lavet sin egen version af. Eleverne skal lære noget om madens vej fra stald til bord.

Læs mere...


Sirius, Lucas, Dina, Jessica og Lisa har langt hjem

05. september 2018

15-årige Sirius Thorbjørn Hernø er en dansk dreng, som for en tid har lagt sit internationale liv bag sig for at gå på Midtjysk Efterskole. Det er han ikke ene om. Ud over Sirius har elever fra Panama, England, Schweiz og Grønland fundet vej til Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Farvel mor og far

05. august 2018

Langt fra hjemmet uden mor og far. Hvordan er det i det øjeblik, den situation opstår? For Laura, Rebecca og Benjamin var det største øjeblik, da far og mor satte sig ud i bilen g svingede ud fra skolens parkeringsplads.

Læs mere...


Elever lader mobilen ligge

05. august 2018

Midtjysk Efterskole ønsker en levende efterskole, hvor eleverne ikke forsvinder ind i deres mobiltelefoner. Det betyder blandt andet, at mobiltelefoner skal være på værelset fra morgen til aften.

Læs mere...


Stine tog kampen mod ensomhed og hjemvé op. Og vandt.

11. juni 2018

Mange efterskolelever siger, at deres år på efterskole er det bedste år i deres liv. Sådan bliver det ikke for Stine Kratz. Men hun kan sige, at det blev det år, hvor hun beviste overfor sig selv, at hun kan gennemføre noget, hvis hun sætter sig for at gøre det.

Læs mere...


Tap. Tap. Julius skriver drama

30. maj 2018

Tap. Tap. Det larmer, når Julius skriver. Han har valgt at skrive sit første teaterstykke på en gammel skrivemaskine. Og det vækker opsigt blandt kammeraterne.

Læs mere...


Frustrerede elever griber til pennen

17. april 2018

Det var frustration over regeringens ghetto-udspil og den mislykkede integration, der drev Birgitte, Amalie og Anton til at skrive et debatindlæg. Det kom i Jyllandsposten, og affødte debat. Helt som ønsket.

Læs mere...


Sofaen er asocial

27. marts 2018

Det er asocialt at ligge hjemme på sofaen, når man har påskeferie. Det mener Marie på 12 år. Derfor valgte hun at gå på efterskole i et døgn.

Læs mere...


Nip og Luna bager på Midtjysk

09. marts 2018

De to tidligere elever, Nip og Luna fra Den Store Bagedyst på DR, vender for en kort stund tilbage til Midtjysk Efterskole. Her vil de arrangere den helt store bagedyst for deltagerne i Et Døgn på Efterskole.

Læs mere...


Efterskole? Nej-tak!

08. marts 2018

Skolen fungerede slet ikke for Pernille, og efterskole var heller ikke noget for hende. Troede hun. I dag er hun ved at uddanne sig til lærer. Og har været i praktik på selvsamme efterskole. Nu er Pernilles historie blevet til den første web-dok fra Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Ny undervisning på trapperne

07. marts 2018

Midtjysk Efterskole skaber nye rum for læring. Sidste skud på stammen er en ikonisk trappe, som bliver skolens nye samlingspunkt, og som transformerer opholdsstuen til et multifunktionelt rum, hvor der kan være foredrag, undervisning, teaterforestillinger, koncerter og meget mere.

Læs mere...


Elever på universitetet

07. marts 2018

Elever ofrer fritid på at blive klogere på naturvidenskaben. Et halvt hundrede elever har deltaget i en forelæsning på Aarhus Universitet ved hjælp af live stream fra universitetets auditorie. 'Det var som at være der selv', mener Mariane og Jesper, som deltog.

Læs mere...


Benjamin og Maja snusede til efterskoleånden

22. februar 2018

De to nuværende elever Benjamin Binzer fra Østbirk og Maja Domino fra Svendborg tænker med glæde tilbage på dengang, de deltog i Et Døgn På Midtjysk. For dem var det en afprøvning af, om det der efterskole nu også var noget for dem.

Læs mere...


Alle fik nye værelser

09. februar 2018

Torsdag 8. februar stod i oprydningens og opbrydningens tegn. Alle elever skulle gøre deres værelser rene, og flytte til en ny fløj sammen med deres værelseskammerat. Eleverne skal blive på deres nye værelser resten af skoleåret.

Læs mere...


Katrine lokker drengene ud på vippen

27. december 2017

Drenge er tiltrukket af spændingen ved at kaste sig ud fra 3-meter vippen. Men de gør det med hovedet under armen, mener Katrine, så det prøver hun at lave om på.

Læs mere...


Elever vilde med weekender

15. december 2017

Weekenderne på Midtjysk trækker ofte fulde huse. Mange elever foretrækker spændende tema-weekender eller bare hygge med vennerne frem for at aflægge besøg hjemme hos far og mor. - Mine forældre, dem kan jeg jo være sammen med resten af livet, siger en elev.

Læs mere...


Elever koder sig ind på tysk, engelsk og matematik

13. december 2017

Programmering - eller kodning - af computere har fundet vej til skemaet på Midtjysk Efterskole. Nu får eleverne et helt Kinderæg af undervisning: Tysk, engelsk og matematik går op i en højere enhed, og kodesproget fyger gennem luften.

Læs mere...


Vegetarer har også ret

21. november 2017

Der bliver kræset om vegetarerne på Midtjysk Efterskole. I en periode har køkkenet abonneret på vegetarkasser fra aarstiderne for at få ny inspiration.

Læs mere...


Jobbet er dit

14. november 2017

Nervøsitet blev afløst af lettelse, da eleverne på Midtjysk skulle til jobsamtaler. 23 forældre havde sagt ja til at indtræde i rollerne som chefer på jagt efter nye medarbejdere. Efter samtalerne sagde de fleste elever: Nå, var det bare det.

Læs mere...


Vild jobjagt på Midtjysk

08. november 2017

23 forældre har sagt ja til at bruge en dag på at føre jobsamtaler med skolens elever. Ca. 140 samtaler om 140 job. Eleverne har skrevet ansøgninger, og de bliver kastet for løverne som ved en rigtig jobsamtale. Jobsamtalerne er en ny måde at gøre eleverne parate til arbejdsmarkedet.

Læs mere...


Elever tager briller på og bliver 'fulde'

08. november 2017

Eleverne på Midtjysk Efterskole skal opleve, hvad alkohol og andre rusmidler gør ved dem. Dog ikke ved at drikke sig fulde, men ved at tage nogle briller på, som simulerer fuldskab.

Læs mere...


Vild med Valg

02. november 2017

Ved et stort vælgermøde på Midtjysk Efterskole 16. november, bliver lokale politikere budt op til en omgang ’Vild med Valg’. Kandidater fra 9 partier har meldt deres deltagelse, og de vil blive konfronteret med nærgående spørgsmål om blandt andet skole, demokrati og udvikling af Ejstrupholm.

Læs mere...


Prøv et døgn på Midtjysk

02. november 2017

Op til skolernes påskeferie i dagene 26.- 27. marts 2018 holder Midtjysk Efterskole i samarbejde med DGI Midtjylland Et døgn på efterskole fyldt med aktiviteter og oplevelser. Du kommer til at opleve et ægte efterskoleliv med alt, hvad dertil hører af valgfag, fællessamling, hygge og spas. Skolens nuværende elever underviser dig, mens lærerne holder sig lidt i baggrunden.

Læs mere...


Elever byder op til dans

12. oktober 2017

Midtjysk Efterskole stabler årets elevforestilling på benene på fire dage. Til musik af David Bowie tager eleverne publikum med på en lidt usædvanlig rumrejse.

Læs mere...


Nicoline og Sophie lukkede pressen ind

05. oktober 2017

Nicoline og Sophie lukkede to journaliststuderende ind i deres liv i 24 timer. Det var sjovt men også lidt grænseoverskridende, mener de to. De lærte, at ikke alt, hvad man ser i pressen, er sandt.

Læs mere...


Unge bliver mere parate

03. oktober 2017

Unge, som har gået på efterskole, har lært sig selv bedre at kende, de er blevet bedre til at begå sig socialt, og de har fået en bred vifte af værktøjer, som de kan benytte i deres videre færd, både fagligt, personligt og socialt. På den måde er de generelt blevet langt mere uddannelsesparate og klædt på til livet.

Læs mere...


Elever tog styring over deres forældre

26. september 2017

Forældredag på Midtjysk Efterskole er i virkeligheden nok mere elevernes dag. Dagen er for forældre, men det er eleverne, der har taget styringen. Lærerne holder sig i baggrunden og nøjes med at guide eleverne gennem processen.

Læs mere...


Rekordbesøg på Efterskolernes Dag

26. september 2017

Rekordmange lagde vejen omkring Midtjysk på Efterskolernes Dag. Flere end 660 gæster og - ca. 1 mia fluer aflagde besøg. De første fik efter alt at dømme en god dag. De sidste kom til at fortryde, at de dukkede op.

Læs mere...


Foredrag om at være okay som teenager

22. september 2017

Ungdomstiden kan være en blandet fornøjelse, mener Grethe Lindbjerg Sørensen. Og hun ved, hvad hun taler om. Hun er teenagecoach, og har skrevet flere bøger om livet som teenager. Nu holder hun foredrag på Midtjysk Efterskole, og alle er velkomne.

Læs mere...


August sætter forældre på prøve

05. september 2017

Når næsten 300 forældre dukker op til forældredag på Midtjysk Efterskole, er det deres børn, der har planlagt, hvad de skal gå igennem. Dagen er som noget nyt udviklet og planlagt af eleverne selv.

Læs mere...


Elever laver kontrolleret hærværk

30. august 2017

Nogle kalder det for hærværk. Andre for kunst. Givet er det, at grafitti, som henholdsvis pryder eller skæmmer husmure og togvogne verden over, vækker store følelser. På Midtjysk er hærværket eller kunsten sat i system, og eleverne i valgfaget Grafitti lærer håndværket fra grunden.

Læs mere...


Klasselokale blev til projektrum

28. august 2017

Nu er det slut med at sidde og se på en lærer og en tavle. Klasselokale anno 2017 er lokaler, som indbyder til at arbejde i projekter. Derfor har Midtjysk igennem et stykke tid arbejdet på at udvikle nye læringsrum. Det foreløbige resultat stod klar efter sommerferien.

Læs mere...


9. klasse på efterskole giver blod på tanden

28. august 2017

Hvis du hører, at dit barn i 7. eller 8. klasse fortæller den samme negative historie om sin skole, er det tegn på, at han eller hun trænger til forandring. Og den forandring kan meget vel være 9. klasse på efterskole.

Læs mere...


Elever træffer opsigtsvækkende valg

28. august 2017

Tobias valgte musik. Nicoline valgte idræt. Lucas valgte kunst. Og Caroline valgte teater. Det er der i sig selv ikke noget mærkværdigt ved. Det opsigtsvækkende er, at de alle fire valgte et linjefag, de ikke i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, da de startede på Midtjysk.

Læs mere...


Elever lærer tysk med andre briller

28. august 2017

Der sidder tre drenge på en strand og fører en samtale på tysk. Du er én af dem. Altså inde i VR-brillen. Eleverne på Midtjysk Efterskole har afprøvet helt ny sproglæringsteknologi.

Læs mere...


Efterskoleelever sagde ja til hinanden

15. juni 2017

Simone og Frederik sagde straks ja, da de blev spurgt, om de ville være brudepar. Og de sagde også ja til præsten. De havde godt nok kun været kærester et par uger, men hvad gør man ikke for en god fest? Og arrangørerne var deres egne kammerater på efterskole.

Læs mere...


Sanne rider videre

12. juni 2017

Efter noget, der ligner 27 sammenlagt på Midtjysk Efterskole, er Susanne Kjær klar til en løsere tilknytning til arbejdsmarkedet og en stærkere tilknytning til sine heste, familien, køkkenhaven. Med mere.

Læs mere...


Har du spist en isbjørn?

01. juni 2017

Fordommene stod i kø, da de to grønlandske drenge Roberto og Ole startede på Midtjysk Efterskole. I dag er fordommene afløst af viden og fascination. De danske elever har taget godt imod drengene.

Læs mere...


Lucas fandt noget, han ikke vidste, at han manglede

23. maj 2017

Lucas Rickart har dyrket atletik det meste af sit liv. Og han er god til det. Så på Midtjysk Efterskole skulle han da dyrke idræt. Troede han. Nu styrker han den mentale form gennem kunst i stedet for gennem fysisk træning.

Læs mere...


To nye ansigter i bestyrelsen

15. maj 2017

Midtjysk har fået to ny ansigter i bestyrelsen. Den ene er tidligere elev, og hun bliver det yngste medlem af bestyrelsen nogensinde. Den anden er tidligere lærer på skolen. Begge glæder sig til arbejdet.

Læs mere...


Svømmepigen valgte teater

09. maj 2017

Som inkarneret svømmepige har Caroline ofte været ude på dybt vand. Skrå brædder har derimod aldrig sagt hende noget. Overraskelsen var derfor stor, da hun stik mod sine egne og andres forventninger valgte teaterlinjen på Midtjysk.

Læs mere...


Christen fik hjælp fra vennerne

02. maj 2017

Da Christen startede på Midtjysk, var det med en rygsæk fyldt med tunge problemer hjemmefra. Og der gik lang tid, før han fik åbnet for den. På temadagen om alkohol kom Christen sammen med tre af sine efterskolekammerater og fortalte sin historie.

Læs mere...


Elever lukker op til fremtiden

25. april 2017

3D-printere snurrer og ud af det kommer der små figurer, reservedele eller nyttige redskaber. Eleverne på Midtjysk arbejder med fremtidens teknologi, og har haft en designkonkurrence om at tegne og printe en oplukker til ældre mennesker.

Læs mere...


João til kamp mod salt og sukker

25. april 2017

João Medeiros kom fra Portugal til Midtjysk som volontør. Nu studerer han på Metropol University College i København, og vendte for en kort stund tilbage til Midtjysk for at kigge på elevernes kost.

Læs mere...


Julie og Jarl skiftede efterskole

25. april 2017

Julie Stougaard Andersen og Jarl Raaby Thomsen var landet på den forkerte efterskole. For dem. De syntes ikke, at deres efterskoleophold var så sjovt, som det burde være, og så ledte de efter et andet sted.

Læs mere...


Midtjysk indretter fremtiden

21. april 2017

I slutningen af maj går håndværkerne i gang med at indrette nye læringsrum. Det er 1. etape i udviklingen af undervisningslokaler, som i højere grad understøtter de nye tanker om undervisningen på Midtjysk.

Læs mere...


Life goes on

20. april 2017

Meditation har bragt Philip Stewart i overensstemmelse med sig selv, naturen, livet og sågar døden. Nu har han, efter 22 år på Midtjysk Efterskole, valgt at gå pensionens vej. Også det er han afklaret om.

Læs mere...


Midtjysk laver ny 10. klasse

20. april 2017

Det danske uddannelsessystem efterspørger i stigende grad studerende, som kan samarbejdets kunst. Med en ny 10. klasse vil Midtjysk nu forsøge at imødekomme denne efterspørgsel.

Læs mere...


Elever spiller med og for hjertet

18. april 2017

Onsdag 19. april vil gågaderne i Silkeborg genlyde af glad musik, når musikelever fra Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm tager en dag som gademusikanter. I år samler eleverne ind til et ganske særligt formål.

Læs mere...


Nanna var der altid for mig

11. april 2017

'Hun var der altid for mig.' Det siger tidligere elev, Rikke Seiling Holmberg, som har indstillet Nanna Kjelstrup Birkkjær til Politikens undervisningspris.

Læs mere...


Lykken er en varm dyne

28. marts 2017

75 elever lod sig klæde af næsten til skindet, og tilbragte et helt døgn i samme lokale. Det var ikke noget tv-program, men en ægte weekendoplevelse, hvor elevernes udholdenhed, sociale ansvar og fællesskab kom på en hård prøve.

Læs mere...


Julie og Natasja skabte et mareridt

07. marts 2017

Et mystisk lys. En skræmt pige, presset op i en krog. Hjertelyde, flugt gennem skoven. En pige i lette gevanter, som bliver druknet i en svømmehal. Det er nogle af ingredienserne i Julie og Natasjas mareridtsagtige film.

Læs mere...


Smag på Luna

02. marts 2017

Luna Richardt er kendt fra Den Store Bagedyst på DR. Hun er også kendt som tidligere elev på Midtjysk. Nu kommer hun og bager en særlig Midtjyskkage til elever og forældre, som deltager i Et døgn på efterskole i påsken.

Læs mere...


På vej mod en skole med færre stole

28. februar 2017

Lever undervisningslokalerne på Midtjysk op til tidens krav? Og hvordan bruger man rum til undervisning, sådan at rummet understøtter undervisningen - og ikke modarbejder den? Det er nogle af de spørgsmål, skolen arbejder med, og som nu fører til helt nye læringsrum.

Læs mere...


Petrine og Maya fik ny hverdag

28. februar 2017

Selv om et år på efterskole byder på mange forandringer, er der nogle, der ikke kan få nok. De gik til lærermøde med et forslag om, at alle eleverne skulle bytte værelser. Og sådan blev det.

Læs mere...


Niklas blev aktiv borger

23. februar 2017

Et år på Midtjysk Efterskole fik Niklas op af lænestolen og ud i samfundet. Her har han allerede manifesteret sig som en ildsjæl, som brænder for at hjælpe andre. Hans første projekt har foreløbigt resulteret i gratis psykologhjælp til unge mellem 15 og 21 år.

Læs mere...


Frederik fik en virus på rejsenerven

07. februar 2017

Frederik Würtz tog på Midtjysk, og blev grebet af en rejsevirus. Det er foreløbigt blevet til et år i USA, flere ture tilbage til USA og en vandretur på 870 km sammen med to andre tidligere elever fra Midtjysk. Uden elektronik.

Læs mere...


På ski for første gang

24. januar 2017

Jeppe, Simone og Silja har aldrig haft en ski på før. Men det får de, når skolen drager afsted på skilejrskole i Norge. Træningen er i gang, og nervøsiteten breder sig.

Læs mere...


Hyæner i natten

04. januar 2017

Almaz Mengesha er ikke som kvinder er flest. Faktisk slet ikke. Ikke alene er hun adopteret fra Etiopien, hun er også dobbelt benamputeret. Det har dog ikke slået hende ud. Nu kan du møde hende på Midtjysk Efterskole, hvor hun holder sit foredrag ’Hyæner i natten’.

Læs mere...


Asta og Julie var skoletrætte

04. januar 2017

Julie Bech Christensen fra Horsens og Asta Rydder Pedersen fra Randers var godt og grundigt trætte af deres skole. Derfor valgte de at tage deres efterskoleår i 9. klasse.

Læs mere...


Det lugter af spændende undervisning

04. januar 2017

Det syder og bobler, når eleverne i 9. klasse har forsøgsdag. Væsker bliver blandet, og røg, damp og en sur lugt opstår. Eleverne har selv valgt, hvilke forsøg, de vil udføre, og de tager udgangspunkt i de emner, de arbejder med i biologi og geografi. Så er der sammenhæng i tingene.

Læs mere...


De sprang ud på væggen

02. januar 2017

Seks elever meldte sig til valgfaget 'Spring ud'. Her lærte de at tro mere på sig selv, at turde henvende sig til fremmede og at række fingeren op i timerne. Og til sidst lod de sig fotografere og hænge op på væggen.

Læs mere...


Laura går gerne forrest

15. december 2016

Trods sin spinkle statur er Laura Grønborg én af dem, der går forrest, når der skal tages fat. Men sådan har det ikke altid været.

Læs mere...


Nissebande pynter op til fællesskab

14. december 2016

Nissepigerne på Midtjysk Efterskole har lavet en plan for hele julemåneden, så kammeraterne hver dag får en ny juleoplevelse. Det er sjovt, og det styrker fællesskabet, mener pigerne, som også får noget ud af det selv.

Læs mere...


Elever lærer spansk - på engelsk

30. november 2016

Eleverne på Midtjysk har som en ekstra bonus fået tilbudt valgfag i spansk. Det er blevet en mulighed, fordi skolens ene volontør, Ianina Ninaltovska, kommer fra Spanien.

Læs mere...


Store panikdag er overstået

24. november 2016

Så har det været panikdag på Midtjysk. Det er dagen, hvor alle skal vælge deres linje for resten af året. Alle har prøvet alle linjer, og mange er usikre på deres valg. Flere end halvdelen vælger noget andet, end det, de troede da de kom på skolen.

Læs mere...


300 efterskolelever synger i kor

18. november 2016

Der bliver tale om intet mindre end et gigantisk kor, når elever fra en række efterskoler i Region Sydøstjylland mødes for at dyrke den ædle kunst at synge i kor.

Læs mere...


Mere vejledning i hverdagen

13. november 2016

Vejlederne på Midtjysk er i gang med at gøre vejledningen af de unge til en mere synlig og integreret del af hverdagen.

Læs mere...


19 forældrechefer kom på hårdt arbejde

11. november 2016

19 forældre havde sagt ja til at bruge en dag på at føre jobsamtaler med skolens elever. 141 samtaler om 141 job. Eleverne havde skrevet ansøgninger, og de blev kastet for løverne som ved en rigtig jobsamtale. Jobsamtalerne er en ny måde at lave vejledning på.

Læs mere...


Hele vejen rundt på Midtjysk

10. november 2016

Nu lancerer vi en helt ny måde at se skolen på. Ved hjælp af 360 graders video kan du komme hele vejen rundt. Vi har lavet nogle eksempler. De blev optaget med elevholdet 2015-16, og viser livet på værelset, i spisesalen, i opholdsstuen og i svømmehallen. Vi har også lavet en prøve på, hvordan en undervisningssituation på Midtjysk kan se ud.

Læs mere...


Hva' har jeg gang i?

09. november 2016

'Det her kan jeg ikke,' tænkte Rikke. Pludselig så hun sig selv i gang med at indøve et nummer, hvor hun skulle synge solo foran flere hundrede tilskuere. Det havde hun aldrig prøvet før.

Læs mere...


Rasmus blev mobbet

03. november 2016

Der var usædvanligt stille i foredragssalen den dag, Rasmus stillede sig op, og fortalte sin historie. Der foran alle sine venner på efterskolen, fortalte han, hvordan hans liv så ud før, han kom på efterskole. Alle holdt vejret, for de kunne godt mærke, at det var svært for Rasmus.

Læs mere...


Vejskilt vækker opsigt

31. oktober 2016

Det har vakt opsigt, at Midtjysk har sat et nyt vejskilt op. Flere aviser har skrevet om begivenheden.

Læs mere...


Teater er en leg

28. oktober 2016

At spille teater er en leg. Og man skal øve sig i at slå hjernen fra og give slip. Hvis man ikke lader sig styre af sit ego, vokser medspillerne sammen med én. Det mener Malte Claudio Lind, som i tre dage var med til at sætte forestillingen op.

Læs mere...


Efterskoleelever kysser igennem

24. oktober 2016

Kys er kærlighed, og der bliver masser af begge dele, når eleverne på Midtjysk Efterskole i løbet af tre dage sætter ord, dans og musik til nogle af H.C. Andersens eventyr i forestillingen ’Gi’ mig et kys!’

Læs mere...


Mathilde fik sin debut

24. oktober 2016

Mathilde Thomsen har aldrig optrådt på en scene før. Alligevel havde hun lyst til at søge en hovedrolle i årets elevforestilling på Midtjysk Efterskole.

Læs mere...


Kom til glad musik på Midtjysk

12. september 2016

Nu er der mulighed for at opleve det sprudlende OBBB – eller Old Boys Big Band – ved en koncert på Midtjysk Efterskole. En af skolens musiklærere, Philip Stewart, spiller med i bandet.

Læs mere...


Bonderøven

12. september 2016

Oplev den charmerende bonderøv Frank Erichsen fortælle om livet på gården med alt hvad dertil hører, og kom bag de populære udsendelser kendt fra tv.

Læs mere...


Nina havde højde- og vandskræk. Troede hun.

06. september 2016

Nina havde både vand- og højdeskræk, da hun startede på Midtjysk. Det mente hun i hvert fald. Men pludselig fandt hun sig selv hængende i et tov højt oppe og lidt senere med hovedet under vand. Skrækken var væk.

Læs mere...


Kom til Efterskolernes Dag

06. september 2016

På Efterskolernes Dag byder vi indenfor til vores berømte rundvisninger, som vi kalder - om ikke Danmarks bedste - så i hvert fald Danmarks gladeste rundvisning. Det viser sig år efter år, at vores elever allerede efter at have været på skolen en måneds tid, har taget den til sig, og stolt taler om 'vores efterskole'.

Læs mere...


Lunas liv blev lutter lagkage

05. september 2016

Da Luna Richart, som netop nu deltager i Den Store Bagedyst på DR1, gik på Midtjysk Efterskole, var det ikke bagværk, der optog hende.

Læs mere...


Skoleåret slutter

10. juni 2016

Lørdag 25. juni tager elever og forældre afsked med skolen og hinanden. Det er en festlig dag iblandet et vist vemod.

Læs mere...


På vej mod mere økologi

10. juni 2016

Maden og måltiderne er vigtig på Midtjysk Efterskole. Maden, vi serverer, er sund og nærende, og den skal give overskud og god energi. Nu er den også på vej til at blive økologisk. Og så skal der selvfølgelig være rent i køkkenet.

Læs mere...


DM i entreprenørskab

06. juni 2016

Ny app kan være med til at styrke ordblindes sociale kompetencer. En af udviklerne, William Nyby Pedersen, har selv haft stort udbytte af sine sociale kompetencer, som han blandt andet har udviklet gennem sit ophold på Midtjysk Efterskole for to år siden.

Læs mere...


Mgp

På Midtjysk Efterskole blev en helt almindelig weekend til noget særligt, da det årlige MGP løb af stablen.

Det mest for sjov. Men nogle gange er det også rart at vinde...

Læs historien og se videoen her

Læs flere gode historier om Midtjysk Efterskole