- Vi hypede festen op, og sagde til alle, at de skulle med. Det ville gøre noget for fællesskabet, og det ville være ærgerligt for den enkelte ikke at være med, fortæller Tobias Kjær Iversen og Karoline Erhardsen. Som medlemmer af festudvalget kæmpede de for, at alle kom med til den første elevfest.
Fest for alle - alle til fest
12. november 2019
En elevfest med 100 pct. deltagelse. Det hører til sjældenhederne, men det var ikke desto mindre det, der skete, da eleverne holdt deres første elevfest. Og det var ikke nogen tilfældighed.
I tiden op til årgangens første elevfest gik jungletrommerne i gang. Den kommende fest skulle 'tales op', for alle skulle med. Det havde festudvalget besluttet.
- Vi hypede festen og sagde til alle, at de skulle med. Det ville gøre noget for fællesskabet, og det ville være ærgerligt for den enkelte ikke at være med, fortæller Karoline Erhardsen.
For at gøre festen så tillokkende som muligt, havde udvalget valgt et tema, som alle kunne være med til. Temaet hed rød, gul grøn. Rød for optaget, gul for flirtende og grøn for ledig. Altså på kærestemarkedet. Desuden understregede udvalget overfor forældrene, at der ikke ville blive købt stærk alkohol, og at der ville være forældre, der stod i baren. Elevfesterne ligger uden for skolens regi, men skolen hjælper samarbejdet mellem eleverne og forældrene i gang.
- Mange forældre er utrygge ved tanken om, at der måske er adgang stærk alkohol, som deres børn ikke selv kan købe, mener Tobias Kjær Iversen.
Således forberedt lykkedes det at få alle 145 elever til at deltage. Der var kun en enkelt, der hang lige til det sidste, men han kom også med.
Ingen forældrepres
- Det her hold udgør allerede tidligt på året en symbiose, som normalt først optræder langt senere på året. Der er det vildeste krammeri, når eleverne mødes, siger Flemming Haarh Hansen, som er formand for den forældregruppe, der hjælper med at arrangere festerne.
Det er tredje gang, han er far til et barn på Midtjysk, så han ved, hvad han taler om.
- Festudvalget har gjort et meget fint stykke arbejde, og der ikke har været noget pres fra forældrenes side, siger han.
At den totale deltagelse er godt for fællesskabet, er han og eleverne ikke i tvivl om.
- Så kan alle snakke med om festen. Fire dage efter festen snakkede vi stadig om den, og så var det fedt, at alle kunne referere til den, siger Karoline og Tobias.
De er allerede i gang med at planlægge næste elevfest, og også her satser de på at få alle med.
Hvis jeg siger Midtjysk, hvad siger du så?