Vejskilt vækker opsigt

31. oktober 2016

Det har vakt opsigt, at Midtjysk har sat et nyt vejskilt op. Flere aviser har skrevet om begivenheden.

Normalt er et nyt vejskilt ikke noget, der kan trække de store overskrifter. Men det nye vejskilt på Midtjysk Efterskole, som blev sat op i forbindelse med Efterskolernes Dag, skal også mere vække til eftertanke, end det skal være en praktisk foranstaltning.

Vejskiltet skal symbolisere, at efterskolen tager sit arbejde med dialog meget alvorligt.

- Vi mener det bogstaveligt, når vi siger, at vi tager samtalen alvorligt. Dem, der bevæger sig ind på efterskolens område, må være indstillet på, at hos os går vejen til et vellykket efterskoleår gennem samtaler, siger Helle Nørregaard.

Ingen udvikler sig i ensomhed

- Alt, hvad vi laver på Midtjysk bygger på samtaler og relationer. Efter vores opfattelse udspringer dannelse og læring af og i relationer. Det er i de gode relationer, vi lærer noget om at være menneske, og at acceptere at vi er forskellige. I de gode relationer får vi åbnet op for at modtage nyt, og det er gennem samtaler, vi lærer hinanden at kende, siger viceforstander Helle Nørregaard.

I de senere år er skolen begyndt at arbejde med at få åbnet op for læringsmønstre, som eleven måske er kørt fast i. Skolen arbejder med studiegrupper, hvor der bliver åbnet for ny læring og dannelse.

- Vi tror på, at jo bedre, man trives og flere fællesskaber, man indgår i, desto bedre bliver man til at udvikle sig. Ingen udvikler sig i ensomhed. Vi skaber modtryk og medtryk for at finde ud af, hvem vi er, og hvad vi drømmer om.

Bliver bedre til at lære

Midtjysk Efterskole er meget optaget at, hvordan eleverne bliver bedre til at lære noget.

- Vi mener, at man bliver klogere af at blive bredere i sit fundament, og vi arbejder med at udbrede viden i stedet for at cementere viden. Det er ikke en lige vej, der er mange veje, og vi undersøger, hvilke der er de bedste for den enkelte elev. Kontaktgrupperne er vigtige omdrejningspunkter i den proces, siger hun.

Dialogens Vej, vejskilt

Opsætningen af et nyt vejskilt ved skolen har vakt opsigt. Her er det Herning Folkeblads omtale.

Læs flere gode historier om Midtjysk Efterskole

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole?

Hvorfor valgte I Midtjysk Efterskole? Det spurgte vi en række forældre om, den dag de hentede deres barn for sidste gang.