Victoria vandt over frygten

13. november 2023

Victoria Juul elsker at synge, men kun for sig selv. Hun havde aldrig sunget foran nogen før, men nu stod hun pludselig  foran 100 kammerater og sang. Hvad skete der lige der?

Kunne du tænke sig at stå frem og synge helt alene foran en helt ukendt person? Det kunne Victoria Juul fra Tranbjerg ved Aarhus i hvert fald ikke. Blandt andet derfor havde hun ikke valgt 'band' som valgfag, men skæbnen ville, at det var det, hun fik.

Hun blev bedt om at vælge en sang, som hun så skulle fremføre først overfor musiklæreren,  og siden overfor kammeraterne

- Det havde jeg det godt nok stramt med, for det havde jeg aldrig gjort før, siger Victoria.

'Det kan jeg ikke'
Men heldigvis havde de andre på holdet det på samme måde, og efter at de havde forsøgt at udskyde det så længe som muligt, kom dagen, hvor de skulle synge.

'Det kan jeg ikke' tænkte Victoria. Men nu stod hun jo der med mikrofon og musiklærer og det hele, så der var ikke nogen vej udenom. Til tonerne fra lærerens guitar fremførte hun sin sang med rystende stemme.

Næste skridt var at synge foran kammeraterne, og da Victoria så, der kun var stillet 30 stole op, blev hun rolig, for det var jo ikke så mange. Hvad hun ikke vidste var, at der kom 100 kammerater.

- Men jeg oplevede det alligevel som et trygt forum, for alle var kommet der frivilligt. Og alle, som skulle synge alene for første gang, var vildt nervøse. Det fandt vi et fællesskab i, siger Victoria.

Alle i samme båd
Og måske var det netop det: At alle var i samme båd, og at det var det, man kunne snakke om.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad det var, jeg var bange for. Måske at folk skulle blive enige om, at det ikke var godt nok.

I dag er Victoria glad for at hun sprang ud som sangfugl og lidt ligeglad med, hvad folk tænker om hendes sang.

- Jeg arbejder med ikke at gå så højt op i, hvad folk tænker om mig, og jeg har lært, at det ikke var verdens undergang. Jeg elsker at synge, og nu stiller jeg gerne op og synger for til fællessang. Det ville jeg end ikke have overvejet før, siger Victoria.

Victoria

Victoria havde aldrig sunget solo foran nogen. Men pludselig befandt hun sig foran 100 kammerater med i mikrofon i hånden-

Læs flere gode historier om Midtjysk Efterskole